Hurja päätöserä johdatti Kanadan MM-finaaliin

MAAJOUKKUE / Raportti
Kanada pelaa kullasta tänäkin keväänä.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Kanada ja Venäjä taistelivat tiukasti finaalipaikasta Kölnin iltapäivässä. Kahtena edelliskeväänä maailmanmestaruutta juhlinut Kanada oli kaksi erää suurissa vaikeuksissa, mutta kolmannen erän vahva rynnistys nosti sen kuitenkin 4-2-voittoon ja finaaliin.

Venäjä aloitti välierän ottelun vahvasti. Joukkue pelasi huomattavasti Kanadaa aktiivisemmin hyökkäyspäässä ja onnistui puolustamaan Kanadan täysin pois maalipaikoilta.

Venäjän ketjut hieman elivät erän aikana. Ylimääräisenä hyökkääjänä aloittanut joukkueen ykköspistemies Artemi Panarin sai vastuuta varsinkin ylivoimalla, mutta osoitti taitoaan myös tasaviisikoin.

Kanadankin peli piristyi erän loppua kohden ja erityisesti nelosketju Travis Konecny-Brayden Point-Mitch Marner pelasi energisesti Venäjän päädyssä puolustajia haastaen.

Venäjä pääsi hakemaan johtomaalia heti toisen erän alussa, kun Kanada otti kaksi peräkkäistä rangaistusta. Kanadan veräjällä kuitenkin Calvin Pickard piti maalinsa puhtaana pysäyttämällä useamman hyvän laukauksen.

Kanada sai erän parhaat tilanteensa aikaan ylivoimilla ja sai hetkeksi pelistä hallinnankin erän puolivälin tienoilla, mutta ei onnistunut hyödyntämään tilanteitaan.

Venäjä puolestaan rokotti Kanadan painostuskauden jälkeen, kun Nikita Kutšerov ja Panarin järjestelivät avopaikan Jevgeni Kuznetsoville, joka sai lyödä kiekon maalinkulmalta tyhjään maaliin.

Kanadan pelistä alkoi näkymään pieni turhautuneisuus ja se purkautui muun muassa Wayne Simmondsin iskettyä rumasti Vladislav Namestnikovia käsille. Tilanteesta seuranneella ylivoimalla Nikita Gusev iski Venäjän 2-0-johtoon Panarinin ja Vadim Šipatšjovin alustuksista.

Erän lopulla Venäjällä oli vielä muutamia loistotilanteita lisätä vielä johtoaan, mutta sen paremmin Vladimir Tkatšjov kuin Namestnikovkaan eivät onnistuneet Pickardia yllättämään.

Kanadan takaa-ajo tuotti tuloksen

Kanada tuli kuitenkin päätöserään piristyneenä ja Mark Scheifele ohjasi heti erän avausvaihdossa Kanadalle 2-1-kavennusosuman.

Venäjän peliä erässä sekoittivat rangaistukset, joita se sai peräti kolme kappaletta. Kanada ei kuitenkaan hyvästä pyörityksestään erikoistilanteista onnistumisia.

Kanadan vahva rynnistys kuitenkin palkittiin ottelun viimeisellä viisiminuuttisella. Ensin Nathan MacKinnon iski joukkueen tasoihin ja paria minuuttia myöhemmin Ryan O'Reilly siirsi Kanadan 3-2-johtoon.

Sean Couturier iski vielä lopullisen niitin tyhjään maaliin, joten Kanada pääsi hakemaan kolmatta peräkkäistä maailmanmestaruuttaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle