Kanada käveli Sveitsin yli välieriin

MAAJOUKKUE / Raportti
Matteo Ritz teki kaikkensa Sveitsin maalilla.

Vaahterapaidat eivät tarvinneet maalihanan aukaisuun kuin 48 sekuntia, kun Brett Howden ohitti Sveitsin maalivahti Philip Wüthrichin. Samassa kolmanneksessa maalinteossa sonnustautuivat myös avausosuman syöttänyt Cale Makar, ja Drake Batherson ylivoimalla.

Batherson merkkautti Kanadan jo neljän maalin johtoon, ja Ottawa Senatorsin varauksen maila oli mukana seuraavassakin osumassa. Jordan Kyrou rikkoi oman mailansa, ja oli luistelemassa vaihtoon, kun Batherson ojensi St. Louis Bluesin varaukselle mailansa. Kyrou meni takaisin kentälle, ja laukoi Sam Steelin syötön verkkoon.

Aikalisän ja maalivahdin vaihdon jälkeen Sveitsi sai piristystä otteisiinsa ja onnistui myös avaamaan maalitilinsä. Dario Rohrbachin ohjaus otti tarvittavan pompun kanadalaispuolustaja Dante Fabbron jalasta, ja pikkumusta ohitti vähäisessä torjuntatyössä olleen Carter Hartin.

Takaisku ei hetkauttanut - Kakkosveskarikin sai osuutensa

Sveitsin maalille vaihdettu Matteo Ritz joutui lähes samantien piinapenkkiin, ja ottikin isoja torjuntoja alkulämmöiksi. Kaikkea ei kuitenkaan voi saada kiinni, joten Conor Timmins päihitti Ritzin ensimmäisenä.

Sveitsi sai lisää onnistumisia alivoimalla. Jake Bean menetti kiekon hyökkäysalueella, ja Axel Simic käytti tilaisuutensa sveitsiläisten hyväksi. Lohtu jäi kuitenkin laihaksi, kun Kanada onnistui samalla rangaistuksella kuittaamaan osuman kapteeni Dillon Duben toimesta.

Vielä viimeisellä minuutilla Maxime Comtois viimeisteli lukemat ja turnauksen toisen maalinsa. Näihin tunnelmiin vaahterapaidat päättivät Sveitsin turnauksen ja jatkavat seuraavaksi kohti välierää, missä Kanadaa vastaan asettuu Tšekki.

» Lähetä palautetta toimitukselle