Petanin hattutemppu takasi finaalipaikan Kanadalle

MAAJOUKKUE / Raportti
Kanadan Nic Petan oli iskussa.
Slovakia kaatui odotetusti Kanadan käsittelyssä. Vaahterapaitojen voiton takuumiehenä toimi Nic Petan, joka viimeisteli ottelussa kolme osumaa. Lukemat pysyivät kuitenkin siedettävinä slovakialaisvahti Denis Godlan ansiosta.

Kanadan ja Slovakian välinen ottelu ei tarjonnut pelillisesti ihmeitä. Lopputulos oli varsin odotettu, eikä Slovakia missään vaiheessa saanut pitkiä pyörityksiä Kanadan päätyyn. Kanada otti selkeän 5-1-voiton.

Kanadan parhaimmistoa edusti tässä ottelussa Nic Petan, joka iski kiekon kolmesti slovakialaisten maaliin. Myös Connor McDavid ja Curtis Lazar pelasivat pirteät ottelut, joista McDavid kenties turnauksen parhaimpansa.

Slovakialla erottui selvästi vain yksi pelaaja, ja se oli jo moneen kertaan turnauksen aikana esiin noussut Denis Godla. Vaikka verkko soi viidesti miehen selän takana, niin hän oli ainoa syy siihen, miksi lukemat eivät olleet vielä joukkueiden alkulohkokamppailun 8-0-numeroita rumemmat. Godla sai kanadalaisyleisöltä ansaisut suosionosoitukset ottelun jälkeen.

Ottelu alkoi juuri kuten saattoi olettaa. Kanada hallitsi täysin ottelun ensimmäisiä minuutteja ja saikin osuman ja ennen viidettä peliminuuttia, kun Petan nosti kiekon tyylikkäästi ohi Godlan.

Erän lopulla kuitenkin Slovakiakin pääsi hiljalleen peliin mukaan, ja onnistuikin ylivoimien ja muutamien yksilösuoritusten kautta luomaan tilanteita Kanadan puolustusalueelle. Slovakialaisten paras paikka siunantui Matej Paulovicille, jonka läpiajoyrityksen eteen Zach Fucale ehti juuri ja juuri patjoineen.

Erikoinen toisen erän loppu

Toisessa erässä Kanada pyöritti peliä täysin ensimmäiset kymmenen minuuttia, mutta useista tilanteista huolimatta maalia ei syntynyt. Slovakialle tuntui sen sijaan olevan vaikeaa ylittää ajoittain edes omaa siniviivaa.

Erän toisella puoliskolla Slovakiakin sai muutamia maalintekopaikkoja, mutta vasta erän viimeisellä vajaalla kahdella minuutilla maalinteko alkoi maistua joukkueille.

Kaksi minuutti ennen eräsummeria Slovakia oli saamassa painetta Kanadan päätyyn, mutta punapaidat riistivät kiekon ja käänsivät nopeasti. Ylivoimahyökkäyksessä slovakialaispuolustukselta unohtui Petan, joka nosti ylähyllylle illan toisensa Curtis Lazarin loistavasta esityöstä. 26 sekuntia myöhemmin Shea Theodore iski punapaidat jo 3-0-johtoon.

Kuintenkin erän viimeisillä sekunneilla Slovakia onnistui kaventamaan tilanteeksi 3-1. David Soltes pääsi iskemään Paulovicin tarjoilusta osuman kolme sekuntia ennen erätaukoa, kun kanadalaispuolustus näytti suoristaneen selkäänsä liian aikaisin.

Kolmannessa erässä Kanada ei kuitenkaan päästänyt Slovakiaa yllättämään. Erän alussa Anthony Duclaire iski kandalaiset 4-1-johtoon. Vaahterapaitojen 5-1-osuma syntyi päätöserän loppupuolella, kun Petan täydensi hattutemppunsa.

Kanada jatkaa turnauksen finaaliin Venäjän pariksi. Slovakia puolestaan kohtaa pronssipelissä Ruotsin.