Duchene pelasti Kanadan häpeältä

MAAJOUKKUE / Raportti
Duchene iski kaksi kolmesta Kanadan maalista.
Kuva © Tomi Hänninen
Kanada oli pitkään vaikeuksissa avauksessaan Tanskaa vastaan. Joukkue pääsi johtoon vasta toisessa erässä, ja pystyi sen jälkeen kontrolloimaan tilannetta. 3-1-voitossa suurin sankari oli kaksi osumaa tehnyt Matt Duchene.

Viimeisinä joukkueina tositoimiin MM-kisoissa pääsivät Kanada ja Tanska. Tukholmassa pelattu ottelu oli tasainen. Kanada paransi peliään ottelun kestäessä ja otti lopulta ansaitut kolme pistettä.

Ottelun avausmaalista vastasi kuitenkin Tanska. Se hyödynsi avauserässä Eric Staalin rangaistuksen. Morten Green teki nopeasta hyökkäyksestä avausmaalin. Juutit puolustivat hyvin ja pitivät samalla kanadalaiset poissa parhailta maalipaikoilta.

Morten Madsen oli hyvin lähellä tehdä Tanskan toisen maalin erän lopulla alivoimalla, mutta joukkue oli varmasti siitäkin huolimatta tyytyväinen johtoasemaan.

Tanskan aktiivinen peli toi ylivoiman toisen erän alkuun, mutta Madsen epäonnistui jälleen avopaikassa. Kanada sai erän kuluessa entistä enemmän otetta pelistä, ja Steven Stamkos osuikin kertaalleen ylärimaan, ennen kuin Kanada onnistui maalinteossa ensimmäistä kertaa.

Maalista vastasi Matt Duchene heti yhden tanskalaisjäähyn päätyttyä hienolla yksilötaistelulla. Muutenkin tanskalaiset joutuivat rikkomaan useasti toisessa erässä, ja Kanada onnistui iskemään myös ylivoimalla, kun Stamkos vei vaahteranlehdet johtoon kaatuessaankin.

Tanska ei luovuttanut kolmannessa erässä, mutta Duchenen hieno läpimurto sammutti toiveet. Hyökkääjä syötti Jordan Eberlelle, jonka laukauksen paluukiekon Duchene pääsi laittamaan tyhjään maaliin.

Kanada pelasi järkevää peliä ottelun loppuajan, eikä Tanska päässyt kunnollisiin maalipaikkoihin. Stephane Robidas'n rangaistus antoi Tanskalle ylivoiman päätöserän lopulla, mutta kunnon tilanteita altavastaajat eivät luoneet.

Maalivahdit kuuluivat ottelun onnistujiin. 27-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Devan Dubnyk torjui Kanadan maalilla varmasti 24 kertaa. Tanskan Simon Nielsenille kertyi 34 torjuntaa. Nielsen palkittiinkin tanskalaisten parhaana pelaajana, kun Kanadan vastaava palkinto meni Duchenelle.

Molempien joukkueiden pelit jatkuvat sunnuntaina. Kanada kohtaa perjantaina yllätysvoiton ottaneen Sveitsin, kun Tanska pelaa tärkeän pelin Norjaa vastaan. Ottelu olisi tärkeä voittaa juuttien pudotuspelihaaveiden ylläpitämiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle