Kanada rutiinilla voittoon

MAAJOUKKUE / Raportti
Kanada pääsi juhlimaan lauantaina neljästi. (Arkistokuva)
Kanadan ja Slovakian iltakamppailu tarjosi keskinkertaista viihdettä kiekkojännäreille. Joel Wardin kaksi maalia ja Kanadan parempi valmistautuminen tämän illan otteluun antoivat vaahteralehtipaidoille avausvoiton kisoissa.

Kanadalle oli helpotus, että eilisen tappion jälkeen tuli vihdoin voitto. Slovakiaa vastaan joukkue pystyikin hallitsemaan ottelua tasakentällisin pelatessa. Slovakian ongelmaksi muodostui ottelussa ratkaisijoiden vähäinen määrä.

Oikeastaan vain Miroslav Satan ja Ladislav Nagy pystyivät haastamaan kanadalaisia. Kanada puolestaan pystyi tasaisella materiaalilla pitämään kontrollia suurimman osan ottelusta.

Alussa tunteet kuumana

Kanada aloitti väkevästi ottelun Ranska-tappiosta sisuuntuneena. Joukkue oli selvästi paremmin valmistautunut tappion jälkeen. Ensimmäisten minuuttien aikana Kanada haastoi Slovakian puolustuksen ja alussa nähtiin muutama nujakka Slovakian maalilla.

Ottelu tasoittui kuitenkin erän puoltaväliä kohden. Kuitenkaan ensimmäisessä erässä ei nähty avausmaalia, vaikka Kanadalla oli kolme ylivoimaa.

Toinen erä alkoi Kanadan jäähyillessä. Erän alkupuoliskolla Slovakia pääsi pariinkin kertaan yrittämään ylivoimamaalia. Joukkue pystyi luomaan Satanin johdolla pari maukasta paikkaa, mutta Kanadan nelikko onnistui siivoamaan maalinedustan mainiosti.

Paras maalipaikka kuitenkin tuli Kanadalle, kun Kyle Turris pääsi yksin läpi Karol Svobodan hukattua kiekon omalla puolustussiniviivalla. Turrisin laukaus kuitenkin kilpistyi Jan Lacon torjuntaan.

Kolmas kanadalaisrangaistus vihdoin tuotti tulosta. Slovakian ylivoimapyöritys näytti aluksi varsin ponnettomalta, mutta Satan ohjasi ilmasta Slobodan siniviivalaukauksen maalin alakulmaan.

Maalin jälkeen hallinta siirtyi punapaidoille. Tasoitusmaali nähtiin pari minuuttia ennen erätaukoa. Jason Garrisonin puolittaisen lyöntilaukauksen b-pisteen kaarelta ohjasi Joel Ward Lacon selän taakse.

Erätauolle siirryttiin tasatilanteessa 1-1.

Kanada jauhaa Slovakian kumoon

Kolmanessa erässä Kanada jatkoi siitä mihin toisen erän lopussa jäi. Cory Hodgson vei Kanadan ensimmäisen kerran johtoon. Parilla nopealla syötöllä Hodgson vapautui b-pisteen kaarelle ja nopea rannelaukaus upposi maalin yläkulmaan.

Slovakian kiri ei alkanut missään vaiheessa, vaan Kanada meni pitkän pyörityksen jälkeen 3-1 -johtoon vain pari minuuttia ennen ottelun loppua. Kevin Bieksan puolihuolimaton laukaus yllätti Lacon Slovakian maalilla.

Ward kaunisteli vielä loppunumeroiksi suoraan syötöstä 4-1 vain minuutti ennen loppua.