Ruotsille mestaruus trillerikamppailussa - Bäckström ja Ekman-Larsson voittomaalikilpailun sankareina

MAAJOUKKUE / Raportti
Ruotsi juhlii maailmanmestaruutta.
Kuva © Emil Hansson

Finaalin avauserä oli tasaista vääntöä ja molemmat puolustivat erittäin hyvin, eikä huippupaikkoja nähty kummassakaan päädyssä.

Ruotsi oli erässä aktiivisempi ja karvasi rohkeammin, mikä puolestaan avasi Kanadalle paikkoja vastahyökkäyksiin. Kanadan Mark Scheifele oli erässä lähimpänä maalintekoa, kun hänen laukauksensa kilahti tolppaan.

Ruotsilla oli erässä kaksi tilaisuutta avata maalihanansa ylivoimalla, mutta Calvin Pickard pysäytti kaikki ruotsalaisyritykset varmasti.

Kanada aloitti toisen erän vahvasti ja hallitsi erää hyvinkin selkeästi. Varsinkin erän avauspuoliskolla Ruotsilla oli suuria vaikeuksia päästä pois Kanadan paineen alta, mutta Kanada ei onnistunut paineistuksen tuomia tilanteita hyödyntämään.

Erityisesti toiseen erään koottu ketju Brayden Schenn-Claude Giroux-Wayne Simmonds oli vahvalla pelipäällä ja aiheutti vaikeuksia ruotsalaispuolustukselle.

Kanadan hallinnasta huolimatta erän ainoasta maalista vastasi alivoimalla Ruotsi. Erää oli jäljellä enää 25 sekuntia, kun puolustaja Victor Hedmanin siniviivalta heittämä pomppukiekko painui Pickardin jalkojen välistä maaliin.

Ruotsin Elias Lindholm otti päätöserän alussa kaksiminuuttisen, ja Kanada tuli ylivoimalla tasoihin, kun Ryan O'Reilly runnoi maalinedusruuhkasta 1−1-osuman.

Kokonaisuudessaan päätöserässä oli tasainen ja peli aaltoili päästä päähän. Ottelun loppuminuuteille molemmille tarjoutui mahdollisuus voittomaalin tekemiseen ylivoimalla, mutta sekä Pickard että loistopelin pelannut Henrik Lundqvist pitivät torjunnoillaan pelin tasanumeroissa.

Jatkoaikakin oli vauhdikasta ja tasaista kamppailua, jossa tilanteita syntyi molempiin päihin. Vedot kuitenkin pysähtyivät jatkuvasti maalivahteihin tai menivät ohi, joten maailmanmestaria lähdettiin ratkomaan voittomaalikilpailuun.

Maailmanmestaruuden ratkaisijoiksi nousivat Ruotsin Nicklas Bäckström ja Oliver Ekman-Larsson, jotka upottivat kiekon Pickardin selän taakse. Kanadan yrittäjistä kukaan ei onnistunut ohittamaan Lundqvistia, joten Ruotsi katkaisi Kanadan kahden vuoden mestaruusputken maalein 2−1.

» Lähetä palautetta toimitukselle