Kun toinen ei osannut ja toista ei huvittanut

MAAJOUKKUE / Raportti
Nyquist tempaisi kaksi maalia maanantaina.
Italian ja Ruotsin välinen maanantai-illan ottelu ei jättänyt paljoa jälkipolville kerrottavaksi. Ruotsi oli täysin ylivoimainen, eikä Italia pystynyt roikkumaan kuin ensimmäisessä erässä pelissä mukana. Ruotsi vei voiton lopulta lukemin 1-5 (1-2, 0-2, 0-1).

Ruotsi ratkaisi ottelun itselleen toisen erän alusta lähtien. Italia oli pystynyt roikkumaan ensimmäisessä erässä pelissä mukana, mutta toisesta erästä lähtien vastarinnasta ei ollut juuri tietoakaan. Ruotsikaan ei laittanut peliin läheskään parastaan, vaan pelaili vajailla valoilla koko pelin ajan.

Ruotsin suurin sankari oli hyökkääjä Linus Klasen, joka syötti neljä maalia. Myös Gustav Nyquist oli vireessä tehden kaksi maalia.

Ensimmäinen erä oli tasaisempaa

Ruotsi näytti ottelun suunnan jo 48 sekunnin pelin jälkeen. Nyquist sai pystysyötön Klasenilta ja polki läpiajoon. Mies päätti tilanteen ujuttamalla kiekon taitavasti Italian maalivahdin Daniel Bellissimon jalkojen välistä.

Erä jatkui Ruotsin hallinnassa. Italian yksi harvoista valonpilkahduksista nähtiin reilun kymmenen minuutin kohdalla, kun se onnistui tasoittamaan päästyään juuri ylivoimalta. Asialla oli Markus Gander.

Ruotsi ei tästä hätkähtänyt, vaan jatkoi hallintaansa. Peliote oli kuitenkin niin löysä, että Italiakin vielä sinnitteli mukana. Ruotsi avasi illan ylivoimamaalisaldonsa reilun 16 minuutin pelin jälkeen, kun Mattias Ekholm osui siniviivalta. Tämä oli ensimmäinen neljästä ylivoimamaalista.

Italia ei pystynyt enää mihinkään

Ensimmäisen erän laukaukset maalia kohti olivat vielä tasaiset. Lukemat olivat 10-12. Tämä tilasto pyörähti täysin katolleen kahden viimeisen erän aikana, kun Italia sai enää yhden laukauksen maalia kohti. Ruotsi pommitti puolestaan 28 laukausta maalia kohti.

Italian peli ei pysynyt oikein millään uomissaan. Pelinrakentelu ontui ja puolustus- sekä hyökkäyspelit olivat kaoottisia. Ruotsikin tuntui varovan enempiä loukkaantumisia, eikä tehnyt mitään ylimääräistä.

Italia kaatoi pienetkin mahdollisuutensa jäähyihin. Joukkue otti pelissä yhteensä kuusi kaksiminuuttista ja Ruotsi takoi neljä ylivoimamaalia. Kahdessa viimeisessä erässä maalintekijöinä kunnostautuivat Nyquist toistamiseen, Nicklas Danielsson ja Jimmie Ericsson. Kaikki kolme olivat ylivoimamaaleja.

Italiakin pääsi ottelussa kolmeen kertaan ylivoimalle, mutta kuvaavaa oli, että kiekko oli monesti enemmän Ruotsin hallussa kuin Italian. Italia oli selvästi kisojen heikoin joukkue ja tämä fakta tuli hyvin esille myös Ruotsi-ottelussa.

Ruotsi nousi A-lohkon kärkipaikalle voitollaan ja jää jännittämään Norja-Kanada-ottelun lopputulosta. Joukkueelle riittää lohkovoittoon se, että Norja saa Kanadalta edes yhden pisteen. Jos Kanada voittaa varsinaisella peliajalla, Ruotsi tippuu toiseksi. Italia sinetöi tappiollaan lohkon jumbotilansa ja tippumisensa 1A-divisioonaan.