Etelä-Korea kulki tappiosta tappioon - Tre Kronorin vuoro voittaa

MAAJOUKKUE / Raportti
Ruotsi tuuletti 5-1-voittoa Etelä-Koreasta.
Etelä-Korea hävisi kaikki ottelunsa Venäjän EHT:lla, joka oli tietenkin jokseenkin odotettua. Korealaiset johtivat jokaista otteluaan turnauksessa, mutta isojen maiden herättyä, oli olympiaisäntien kyyti varsin kylmää. Lopulta joukkueen maalieroksi jäi 4-13.

Etelä-Korea ja Ruotsi kohtasivat Venäjän Euro Hockey Tourin lauantain päiväpelissä. Ottelun voitti Ruotsi, jonka eduksi loppulukemat kirjattiin 5-1.

Vaikka Korea vastasi ottelun avausmaalista, hajosi heidän paketti hieman sen jälkeen. Korealaisilla oli oikeastaan sama ongelma kuin Suomeakin vastaan: avausmaalin tehtyä puolustusvirheiden määrä nousi hetkellisesti, josta Ruotsi tässä ottelussa armotta rankaisi ja käänsi ottelun nopeasti edukseen. Myös Kanadaa vastaan korealaiset johtivat, mutta peli kääntyi lopulta.

Ruotsi teki mielenkiintoisen ratkaisun ja peluutti kumpaakin maalivahtia ottelun alussa. Maalilla aloitti Viktor Fasth, joka vaihtoi päinsä paikkaa Magnus Hellbergin kanssa ottelun puolivälissä. Fasth antautui kertaalleen, muta Hellbergin taakse Korea ei kiekkoa saanut. Yhteensä herrasmiehet torjuivat 23 kertaa.

Tre Kronor aloitti ottelun jäähyilemällä. Ensimmäisen reilun kymmenen minuutin aikana Ruotsi istui jäähyboksissa kuusi minuuttia, mutta Etelä-Korean ylivoima ei tuottanut vieläkään tulosta. Paikkoja syntyi, mutta maalit jäivät tekemättä. Korealaisten ylivoima ei ole ottanut lähteäkseen: ylivoimaa se sai turnauksen aikana 26 minuuttia, mutta osumia ei koskaan syntynyt.

Ruotsillekin tarjottiin yksi ylivoima avauserän aikana, mutta se ei tuottanut tulosta. Samainen jäähy jatkui vielä hieman myös toisen kaksikymmenminuuttisen puolelle, mutta Korea kesti sen.

Korea siirtyi kuitenkin heti toisen erän alkuun johtoon. Ruotsi pelasi laiskasti puolustusalueella, ja Etelä-Korea pääsi katkoon maalin takana. Kim Ki Sung nosti kiekon maalin edustoille. Yhdysvaltalaistaustainen korealainen Mike Testwuide oli haukkana paikalla ja lakaisi irtokiekon maaliin.

Jos Etelä-Korean johto kesti Suomea vastaan muutaman kymmenen sekuntia, kesti se Ruotsia vastaan muutaman minuutin. Korealaispuolustaja jätti maalinedustalle yksinään Alexander Bergströmin, joka laittoi tasoituksen Linus Omarkin mainiosta tarjoilusta.

Lisää seurasi pian, kun Anton Lander sai hyvän jätön Korean puolustusalueella ja pääsi lataamaan vauhdista kiekon korealaisten maalin takanurkkaan. Toisen erän puolivälissä Pär Lindholm pääsi nostamaan maalinedustalta ruotsalaiset jo 3-1-johtoon.

Päätöserässä korealaisten kiri jäi piippuun. Ruotsi lisäsi vielä johtoon Dennis Everbergin alivoimamaalilla ja Andreas Enqvistin ylivoimamaalilla.

Korea päätti turnauksensa Ruotsi-otteluun. Joukkue tyytyi ensimmäisessä turnauksessaan jääkiekon suurempia maita vastaan rimpuilemaan siedettäviä tuloksia. Ajoittain heidän pelissään oli ideaakin, mutta hiomista on vielä melko paljon ennen talviolympiaisäntien kotikisoja.