Jyrääkö Venäjä tiensä välieriin?

MAAJOUKKUE / Ennakko
Pääseekö Venäjä juhlimaan jo viidettä perättäistä voittaan?
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Nuorten MM-kisojen puolivälierät alkavat lauantaina ottelulla Venäjä-Tanska. Ottelun ennakkoasetelmat ovat selkeät: Venäjä tulee hallitsemaan ottelua ja Tanska pyrkii puolustamaan tiiviisti vastahyökkäyksiä kytäten.

Venäjän turnaus on edennyt napakkaa tahtia. Joukkue nappasi alkulohkossa voitot niin Tšekistä, Suomesta, Valko-Venäjästä kuin Slovakiastakin, ja keräsi yhteensä 11 pistettä sijoittuen B-lohkon ykköseksi. Maalle ominaiseen tapaan pelien intensiteettitasot ja kuvat vaihtelivat runsaasti, mutta joukkue ei tästä välittänyt, vaan teki tarvittavat asiat voittojen eteen.

Varsinkin Venäjän puolustuspeli oli hyvällä tasolla, sillä maa päästi vain seitsemän maalia alkusarjassa. Myös tehoja syntyi kohtuullisesti maan onnistuessa 14 kertaa maalinteossa. Hyökkääjä Maksim Lazarev on ollut joukkueen tehokkain pelaaja viidellä pisteellään (2+3) neljässä ottelussa.

TPS:stä tuttu Aleksandr Georgijev on kantanut päävastuun maalinsuulla napattuaan ykkösmaalivahdin viitan ehkä hieman ennakko-odotusten vastaisesti. Turnauksen etukäteisarvioissa ykköseksi mietityn Ilja Samsonovin rooli on ollut luukun avaaminen yhtä peliä lukuunottamatta. Georgijev on pysäyttänyt kiekot 92,31 prosentin tarkkuudella.

Venäjän päävalmentaja Valeri Bragin uhkui itseluottamusta alkusarjan päätyttyä.

− Olen tyytyväinen pelaamiseemme. Toivon vain, että keskittymisemme säilyy Tanska-ottelussa, koska voitimme heidät 5-0 jo harjoitusottelussa ennen kisoja.

Tanska sijoittui A-lohkossa neljänneksi kolmella pisteellä. Se aloitti turnauksensa riemukkaalla voitolla Sveitsistä, mutta sen jälkeen sekä Kanada, Ruotsi että USA veivät maata selkein numeroin. Maan oma verkko pölisi 16 kertaa ja kun joukkue onnistui itse maalinteossa vain neljä kertaa, ongelmat ovat selviä.

Mathias From on ollut joukkueen tehokkain pelaaja kahdella pisteellään (1+1) kolmessa ottelussa. Maalivahtivastuu on jakautunut tasan Thomas Lillien ja Mathias Seldrupin kesken. Näistä kahdesta Lillien torjuntaprosentti on ollut parempi, 91,55.

Kaikki todennäköisyydet puhuvat siis Venäjän voiton puolesta. Joukkueella on puolellaan niin materiaali- kuin vire-etukin. Tanska tulee taistelemaan varmasti kuin viimeistä päivää, mutta mikäli joukkuetta vaivanneet maalinteko- ja puolustusongelmat eivät ole helpottaneet, tulee tanskalaisille pitkä iltapuhde.

» Lähetä palautetta toimitukselle