Suomi testiin heti avausottelussa

MAAJOUKKUE / Ennakko
Suomen tämän kevään MM-turnaus käynnistyy heti sopivan kovalla vastuksella.Viime kisoissa pahasti flopannut USA haluaa nyt pelata hyvän turnauksen ja varmistaa siten suoran paikan olympiakoisoihin.Molempien joukkueiden kova alkulohko takaa sen,että peleissä on tavallista enemmän panosta heti alusta lähtien.

Suomen puolella kaaviota on 5 kovaa joukkuetta, joista siten vähintään yksi jää puolivälieräpelien ulkopuolelle. Avausvoitto USA:sta helpottaisi heti kummasti Leijonien paineita. Edessä on mielenkiintoisin MM-kisojen avausottelu pitkään aikaan.

Summanen pitää ketjukokoonpanot salassa

Raimo Summanen eroaa ainakin yhdessä asiassa edellisestä päävalmentajasta Hannu Aravirrasta. Summanen jättää ketjukokoonpanojen paljastamisen aivan ottelun alle. USA keskittynee näin turnauksen alussa pelkästään omaan tekemiseensä, joten mistään sen suuremmasta taktikoinnista ei liene kuitenkaan kysymys.

Aloittavan maalivahdin nimi medialle sentään paljastettiin. Mika Noronen aloittaa Suomen ykkösmaalivahtina, mitä voidaan pitää ehkä hienoisena yllätyksenä. Lähtökaavailuissa Jussi Markkasta pidettiin ehkä potentiilisimpana ykköskassarina, mutta MM-kisojen alla pelattujen harjoituspelien näytöt käänsivät etulyöntiaseman Norosen puolelle.

USA:lla yllätysvalmis joukkue

USA sai tämän vuoden turnaukseen kasaan paremman joukkueen kuin viime vuonna, vaikka ykkössentteriksi kaavaillun Scott Gomezin viime hetken poisjäänti jättikin ison loven. USA:lla on tästä huolimatta iskukykyinen ja yllätysvalmis joukkue.

Amerikkalaisten vahvuutena voidaan pitää kahta kovan luokan NHL-maalivahtia ja neljää hyvää NHL-pakkia. Tämä antaa hyvän pohjan toimivalle puolustuspelille. Hyökkäysnimistö on sen sijaan hieman keskinkertainen koostuen lähinnä NHL:n täytepelaajista. Hyökkäyksen nimekkäin pelaaja on Chris Drury, joka liukkana ja taitavana pelaajana toimii USA:n hyökkäyspelin moottorina. Matt Cullen on hyökkääjistön toinen kiekollisen pelin taitaja. Duunariosasta USA:lla onkin sitten paremmin edustettuna, tästä pitävät huolen mm. nimet Mike Grier, Bates Battaglia ja Richard Park.

Suomen liike myrkkyä USA:lle?

Suomi pääsee kohtaamaan USA:n parhaaseen mahdolliseen aikaan. Vielä isoon kaukaloon totuttelevat amerikkalaiset eivät varmastikaan ole parhaimmillaan vielä avausottelussa. Suomen hyökkäyskalusto on jälleen kerran erittäin nopea ja näin turnauksen aluksi USA:lla saattaa olla ylitsepääsemättömiä vaikeuksia pysyä vikkelien suomalaislaiturien mukana.

Mikäli USA onnistuu pitämään ottelun pitkään tasaisena, suomalaisten tuska kasvaa ja USA:n yllätysmahdollisuudet paranevat merkittävästi. USA:n pelityyli lienee se vanha tuttu eli oma pää mahdollisimman hyvin tukkoon ja vastahyökkäyksiin isketään heti kun mahdollista. Suomi tullee hallitsemaan ottelua ja avainkysymyksenä onkin kuinka hyvin Leijonat pääsevät kulmista hyviin tekopaikkoihin. Suomen tulee myös varoa yltiöpäistä hyökkäilyä, sillä amerikkalaiset eivät vastahyökkäyksistä kovin montaa tekopaikkaa tarvitse.

» Lähetä palautetta toimitukselle