Mediapeliä harrastanut Kanada ja Suomi pelaavat välieräpaikasta

MAAJOUKKUE / Ennakko
Vili Saarijärvellä on potentiaalia vielä lisävaihteeseen kiekollisessa pelissä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Suomi saa lauantaina puolivälierässä vastaansa hallitsevan mestarin Kanadan. Kangerrellen turnauksensa alkulohkon pelannut Kanada aloitti mediapelin jo torstain Ruotsi-kamppailun (2-5) jälkeen nimeämällä Suomen voittajasuosikiksi kaksikon kohtaamisessa. Sama viesti kuultiin sekä päävalmentaja Dave Lowryltä että Kanadan useilta pelaajilta.

− He (Suomi) ovat ehdottomasti suosikkeja puolivälierässä. Kotikaukalo, tukena kotiyleisö, mahtava tunnelma. Tämä on meille iso haaste kasvaa pelaajina, mutta Suomi on joka tapauksessa suosikki, julisti Lowry rauhallinen ilme kasvoillaan.

− Tokihan heillä jonkin verran on samalla paineita kotiyleisönsä edessä.

Hyökkääjä Mitch Marner meni lausunnossaan vielä pidemmälle pudottamalla paineet Kanadan niskasta kokonaan. Lausuntoa on vaikea uskoa kiekkoa henkeen ja vereen seuraavan valtion joukkueelta, mutta yhtenäinen sanoma oli selkeästi osa Kanadan luomaa hengennostatusta pudotuspelejä varten.

Jalonen vastasi mediapeliin

Hengennostatus ei välttämättä riitä, sillä Kanadan otteet ovat olleet muuta kuin vakuuttavia alkulohkossa. Osa joukkueen kärkihyökkääjistä on ollut täysin pimennossa, eikä esimerkiksi Jake Virtasella ole neljästä kamppailusta koossa pisteen pistettä.

Tilannetta arvioineiden kanadalaistoimittajien mielestä Kanadan pienet taitohyökkääjät ovat taklanneet ja isommat laiskotelleet, ja energiaa on kulunut vääriin asioihin.

Jukka Jalonen vastasi mediapeliin samalla tavalla. Jalonen kiisti Suomen suosikkiaseman.

− Viime kauden mestari on suosikki, emme me, sanoi Jalonen perjantain ottelun jälkeen.

− Kanada on joukkue jota kunnioitamme. Emme pelkää, mutta kunnioitamme.

Jäähyt tapetilla

Yleinen spekulointi erikoistilanteiden merkityksestä on lyhyen turnauksen perusteella erittäin ajankohtainen tässä ottelussa. Kanada otti torstaina kymmenen kahden minuutin rangaistusta. Suomen ylivoima puolestaan on toiminut hurjalla 50 prosentin teholla. 

Vaikka ylivoima ei voi jatkua ikuisesti yhtä tehokkaana, on Suomella selkeä iskun paikka, mikäli tuomarin pilli viheltää yhtään torstain ottelun tasolla. Kanadan alivoimapeli on ollut turnauksessa toiseksi huonointa.

Kokoonpanoon toivotaan parannusta

Suomen vatsatautiepidemia veti torstaina Vili Saarijärven sivuun kesken ottelun. Lauantaina Suomi kaipaa ehjää takalinjaa, sillä rajallinen miehistö näkyi jaksamisessa jo torstaina. Kokoonpano selviää tarkemmin lauantain aikana.

Ottelu alkaa lauantaina kello 18.00. Suomi pelaa kaikki loputkin ottelunsa Helsingin areenalla.

Käyttäjän awennstrom kuva

Arvio ottelusta: Antti Wennström

Yksi Kanadalle lisäharmia tuottava lisädetalji illan kamppailussa on Helsingin areenan leveämpi kaukalo.

Hyppäys Nordenskiöldin kapeammasta kaukalosta areenan KHL-mittoihin yllättää varmasti, vaikka joukkueessa onkin luisteluvoimaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle