U18: Sveitsi kaatui jo kerran - miksei toistamiseen?

MAAJOUKKUE / Ennakko
Maalille pitää mennä.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Pikkuleijonien välierävastustajaksi odotettiin Venäjää, mutta toisin kävi. Isäntämaa Sveitsi osoitti venäläisille kaapin paikan puolivälierässä ja peittosi itänaapurin kiekkojuniorit peräti lukemin 5-0. Sveitsi on kaatunut kuitenkin jo kerran Suomen käsittelyssä tässä turnauksessa. Miksei toisenkin?

Suomen välierävastustajaksi valikoitui Sveitsi, jonka Pikkuleijonat kaatoi jo turnauksen alkulohkossa lukemin 3-1. Tuo peli ei ollut Pikkuleijonien paras näytös, mutta riitti jo silloin voittoon.

"Kunhan Suomi pelaa omaa peliään, eikä lähde Sveitsin leikkiin mukaan, niin homman pitäisi olla päivänselvää...."

Sveitsi teki ryhtiliikkeen vaikean alkulohkon jälkeen. Se otti ainoan voittonsa alkulohkossa Latviasta jatkoajalla lukemin 3-2, mutta vakuuttavalta meno ei näyttänyt.

Sveitsiläisnippu kärsi kuitenkin paljon maalinteko-ongelmista. Esimerkiksi Kanadaa vastaan tolpatkin olivat moneen otteeseen sveitsiläisten maalintekoyritysten tiellä.

Jos Venäjä-voitto oli sveitsiläisittäin merkki ryhtiliikkeestä ja maalinteko-ongelmien loppumisesta, niin työhaalarit on syytä kaivaa Pikkuleijonien hotellin varastoista. Helpolla kisaisännät ei Pikkuleijonia päästä, kuten ei päästänyt koko ottelun alakynnessä ollut Slovakiakaan puolivälierässä.

Sveitsiltä löytyy kuitenkin melko kilpailukykyinen paketti, jolla isompiaan pystyy kiusaamaan. Joukkueen ykköskentällinen, johon kuuluvat Denis Malgin, Auguste Impose ja Damien Riat, on varsin väkevä hyökkäyksessä.

Lisäksi Sveitsiltä löytyy myös puolustuskalustoon kohtuullisen päteviä nimiä. Esimerkiksi Jonas Siegenthaler ja Zugin kaupungin oma poika Livio Stadler ovat nimiä, jotka voivat nousta puolustajista isoon rooliin myös Pikkuleijonia vastaan.

Denis Malgin aiheuttaa varmasti päänvaivaa myös Pikkuleijonien puolustukselle.
Denis Malgin aiheuttaa varmasti päänvaivaa myös Pikkuleijonien puolustukselle.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org

Nyt kysytään ehjää peliä - jälleen kerran

Vaikka miten päin asian ajattelisi, niin Pikkuleijonat on ottelun selkeä ennakkosuosikki. Mutta niinhän oli myös Venäjänkin, jota Sveitsi ryöpytti säälittä. Pikkuleijonien on syytä laittaa takin napit visusti kiinni ottelun ajaksi.

"....Sen, että Suomi taistelee sunnuntaina alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruudesta"

Ehjä peli ja kärsivällinen kiekkoilu täydet 60 minuuttia takaa Pikkuleijonille finaalipaikan. Edellisessä puolivälieräottelussa myös Suomen nelosvitja avasi maalitilinsä Sami Tavernierin ja Arttu Ruotsalaisen johdolla.

Nelosvitjan onnistuminen on sikäli hyvä, että onnistumisia tarvitaan näissä otteluissa jokaiselta kentälliseltä. Kaikkea hyökkäyspään vastuuta ei voi jakaa muutamalle kentälliselle. Hyvää on se, että neloskentällisestä esimerkiksi Tavernier pystyy pelaamaan myös ylivoimaa.

Suomen alivoima piti jälleen täydet minuutit Slovakiaa vastaan, eikä Slovakia onnistunut toimittamaan kiekkoa maalivahti Veini Vehviläisen taakse ensimmäistäkään kertaa. Ylivoimakin tuotti paikkoja Slovakiaa vastaan, mutta maaleja Pikkuleijonat ei saanut aikaiseksi.

Suomelta löytyy jokaiselle kiekkoilun osa-alueelle osaajia, jotka se Slovakiaa vastaan hyödynsi hyvin. Kentälliset on koottu hyvin ja ne toimivat. Kunhan Suomi pelaa omaa peliään, eikä lähde Sveitsin leikkiin mukaan, niin homman pitäisi olla päivänselvää. Sen, että Suomi taistelee sunnuntaina alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruudesta.

Suomi kohtaa Sveitsin lauantaina kello 20.00 Suomen aikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle