Unelmafinaali

MAAJOUKKUE / Ennakko
Saavatko suomalaiset kuunnella finaalin jälkeen Maamme-laulua?
Kuva © Vilja Päätalo - vilja.paatalo@jatkoaika.com
Nuorten MM-kisat saivat unelmafinaalin, kun Suomi lähtee haastamaan isäntämaa Ruotsia. Joukkueet kohtasivat tässä turnauksessa jo kerran aiemmin, alkulohkon ottelussa, jonka Ruotsi vei nimiinsä maalein 4−2.

Ruotsin varakapteeni muisteli hieman yli viikko sitten pelattua kamppailua.

− Olemme jo pelanneet Suomea vastaan. Heillä on vahva joukkue, heillä on taitavia pelaajia ja he pelaavat hyvää ylivoimaa, mutta meidän joukkueemme on parempi. Uskon, että meillä on hyvä mahdollisuus voittaa heidät finaalissa, arveli Ruotsin Alexander Wennberg.

Ruotsi on voittanut tässä turnauksessa kaikki ottelunsa. Kotiyleisölle olisi valtava pettymys jos mitalin väri olisikin hopeinen. Suomen kapteeni Teuvo Teräväinen näkee, että kaikki paineet ovat Ruotsin joukkueella.

− Huikea tilanne. Meillä ei ole ollenkaan paineita. Uskon, että altavastaajan asema toimii - niin kuin se toimi välierässä Kanadaa vastaan. Ehkä silloin on helpompi lähteä pelaamaan kun kukaan ei odota mitään.

Yllätysfinaalipaikka

Nuorten leijonien turnaus on sujunut tähänkin mennessä ennakko-odotuksia paremmin. Teräväinen kuitenkin vakuuttaa, että finaalia lähdetään voittamaan.

− Ei siinä pelissä voi loppua paukut kesken. Menemme päätyyn asti, mies vakuuttaa.

Suomen joukkueella on ollut hankalampikin vaihe näissä kisoissa. Helpon Norja-voiton jälkeen Suomi hävisi juuri Ruotsille ja vakuuttavaa Venäjä-voittoa seurasi mahalasku Sveitsiä vastaan. Puolivälieräottelu Tsekkiä vastaan oli hieno taisteluvoitto. Teräväinen kertaa joukkueen lopputurnausta.

− Sveitsiä vastaan saimme tarvittavan pisteen, Tsekkiä vastaan nousimme kahden maalin takaa ja nyt välierässä saimme tämän vakuuttavan voiton. Meillä on uskomattoman hyvä yhteishenki. Täällä on tapahtunut paljon positiivista sekä paljon negatiivista, ja niistä muodostuu hyvä kokoelma.

Sitä, mitä odotettiinkin

Ruotsin meno on ollut vakuuttavaa. Kahden Venäjä-voiton väliin mahtui puolivälierä Slovakiaa vastaan, jonka Ruotsi voitti peräti lukemin 6-0.

Ennen välierää maalivahti Oscar Danskin todellinen torjuntavire oli arvoitus, mutta tiukka Venäjä-kamppailu paljasti miehen olevan huippukunnossa. Ruotsin joukkueen hyökkäysarsenaalista löytyvät esimerkiksi pistepörssin kärkipaikan 12 pisteellä Teräväisen kanssa jakava Filip Forsberg sekä hänen ketjukaverinsa, Forsbergin tapaan NHL:ssä pelaava Elias Lindholm.

− En voi sanoa, että olisimme suosikkeja. Molemmat joukkueet yrittävät luonnollisesti tehdä kaikkensa ja saavuttaa voiton. Finaalista tulee tasainen peli, ennakoi Forsberg.

» Lähetä palautetta toimitukselle