Slovakia ja Ruotsi kohtaavat revanssihengessä

MAAJOUKKUE / Ennakko
Nähdäänkö lauantainakin Ruotsin juhlat?
Ruotsi ja Slovakia kohtaavat lauantain toisessa puolivälieräottelussa. Pelissä on myös revanssihenkeä, sillä Slovakia kaatoi ruotsalaiset viime vuoden nuorten MM-kisojen pronssiottelussa.

Ruotsin turnaus on edennyt hienoissa merkeissä. Joukkue nappasi voitot jokaisesta neljästä alkulohkon ottelustaan Sveitsiä, USA:ta, Tanskaa ja Kanadaa vastaan ja keräsi täydet 12 pistettä. Omaa kieltään kertoo myös maaliero: 19 tehtyä (turnauksen toiseksi eniten) ja viisi päästettyä maalia (turnauksen vähiten).

Ruotsin esitykset varsinkin Sveitsiä ja Tanskaa vastaan olivat murskaavia. Alexander Nylander on johtanut ruotsalaisten vahvaa hyökkäystä. William Nylander on todennäköisesti sivussa turnauksen loppuun asti. Maalinsuulla sekä Linus Söderström että Felix Sandström ovat tehneet vakuuttavaa jälkeä ja pitäneet kumpikin kerran nollapelin.

Ruotsin kapteeni Andreas Englund johdattaa joukkueensa varovaisen luottavaisin mielin Slovakia-puolivälierään. Joukkue koki kuitenkin takaiskun Kanada-ottelussa, kun Söderström loukkaantui, eikä mies välttämättä pelaa lauantaina.

− Pelasimme heitä vastaan harjoitusottelun aikaisemmin (Ruotsi voitti 6-3). He ovat taitava joukkue. Meidän täytyy pelata hyvä ottelu voittaaksemme.

Slovakia voitti alkulohkon ensimmäisen pelinsä Valko-Venäjää vastaan. Sen jälkeen tuli kolme tappiota, mutta pelit Tšekkiä ja Venäjää vastaan olivat kuitenkin tiukkoja kamppailuja. 

− Halusimme pelata Venäjä-ottelun sillä tavalla, että saisimme hyvän fiiliksen puolivälierään, puolustaja Patrik Koch kommentoi.

Slovakia kukisti vuosi sitten pronssiottelussa juuri Ruotsin. Nyt sillä ei ole merkitystä, sillä nykyisestä joukkueesta vain neljä pelaajaa oli mukana Kanadassa: Christian Jaros, Erik Cernak, Matus Sukel ja Radovan Bondra.

Sukel onkin ollut Slovakian ykkösnimi näissä kisoissa. Cernak ja Jaros ovat kantaneet vastuunsa puolustuksessa mainiosti - Jarosin rooli on tukea hyökkäyksiä siinä missä Cernak on enemmän oman pään luuta.

Bondra ei sen sijaan ole taidoistaan huolimatta yltänyt kuin yhteen pisteeseen, joten hänen suorituksensa voi laskea pettymyksiin. Muutenkin hän on ollut varsin näkymätön otteissaan.

Slovakian maalilla Adam Huska on pelannut toistaiseksi hyvän turnauksen, mutta Suomen vyörylle hänkään ei lopulta voinut mitään. Seitsemännen takaiskun jälkeen valmennus otti hänet pois maalilta, jottei nöyryytys nouse liian suureksi.

Slovakialle yllätys vaatisi Ruotsilta erittäin huonoa päivää. Huippumaista Ruotsia voi kuitenkin pitää kaikkein varmimpana suorittajana, joten jatkopaikka vaatisi ihmeitä.

− Meidän täytyy parantaa terävyyttä maalintekotilanteissa sekä ylivoimalla, Koch arvioi.

» Lähetä palautetta toimitukselle