Norja vääntämään Suomea nurin

MAAJOUKKUE / Ennakko
Suomi kohtaa toisessa välisarjan ottelussaan Norjan. Leijonat varmistivat jatkopaikkansa USA voitolla, mutta Norjakin on saavuttanut sen, mitä se tuli hakemaan. Tiedossa on siis haasteellinen ottelu, jossa kysytään ennen kaikkea pään kestävyyttä.

Suomi lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Joukkueen peli on parantunut koko ajan ja USA ottelu oli jo ajoittain mallikasta. Norja on pirteydestään huolimatta asennemittari. Näissä tilanteissa on monesti tullut noutaja, tuskin kuitenkaan Leijonille.

Norrena malille - Jokinen mukaan

Leijonamaalilla aloittaa Fredrik Norrena, joka saa paikan lainaan Antero Niittymäeltä. Hyvät ottelut pelannut Niittymäki, on huilivuorossa. Suomelle ei liene tulossa helppoa voittoa. Maalivahteihin Suomi ei turnauksessa kompastu, mutta kyllä Niittymäen otteissa on sitä samaa viileyttä, mitä nähtiin Torinossa.

Suomen kokoonpano muuttuu myös muulla tavalla, sillä Olli Jokinen vahvistaa Leijonia jo Norjaa vastaan. Tämä pudottaa Tommi Santalan pois kokoonpanosta. Yksi pelaaja sai samalla pakata laukkunsa, hän oli Olli Malimivaara. Jokinen tuo joukkueeseen ykkössentterin ja ylivoimamoottorin. Omien sanojensa mukaan Jokinen on innokas tulemaan mukaan. Huomenna nähdään minne into kantaa. Norja ottelu on hyvä kenraali Kanada otteluun, joten eiköhän OJ ole kunnossa silloin kun tarvitaan.

Pirteä naapuri

Norja on haastanut näissä kisoissa hyvin parempansa. Sen johdosta päätavoite on toteutunut ja sarjapaikka säilyi. Turskan ja vuonojen maa voi siis lähteä vapautunein mielin kohti uusia yllätyksiä. Tuttuja nimiä Norjan joukkueesta saa hakea. Yksi varsin tuttu ilmestys kuitenkin on. Norjan riveissä viilettää tämän kauden SaiPa:ssa pelannut Morten Ask. Ask on ollut oman joukkueensa parhaimmistoa. Norja pystyy haastamaan Suomen vastaiskuilla, virheettömällä puolustuksella sekä hyvällä maalivahtipelillä. Mathias Gundersen onkin ollut hyvässä vireessä ja piti mm. Tshekkiä omalta osaltaan ahtaalla.

Hermot kuriin

Tuomarilinja on ollut puheenaihe koko kisojen ajan. Nyt pitää laittaa mielipiteet sivuun ja laittaa kaikki keskittyminen virheettömään peliin. Suomi onnistui kutistamaan jäähymääriään USA ottelussa ja samalla alivoimakin toimi. Ylivoima tullee olemaan myös tämän ottelun ratkaisu, mutta Suomelle olisi ehdottomasti parasta päästä pelaamaan täysin kentällisin. Tällöin Suomen laaja materiaali pääsee oikeuksiinsa ja kuorma jakautuu tasaisesti.

Suomelta jää lopuissa otteluissa kolme hyökkääjää pois kokoonpanosta. Nyt myös kokoonpanosta pudonneiden on oltava joukkuepelaajia ja kannustettava toisia.

Suomi ei häviä kuin äärimmäisen huonolla pelillä, mutta niitä päiviä joskus tulee. Jos Leijonat pelaavat niin kuin osaavat, voivat loppunumerot olla selkeät. Mitään murskajaisia ei kuitenkaan nähdä, mutta vain voitto lasketaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle