Kanada ja Venäjä ratkaisevat himmeimmän mitalin kohtalon

MAAJOUKKUE / Ennakko
Nikita Zadorov joukkueineen yrittää päihittää Kanadan sunnuntain pronssiottelussa.
Kuva © Vilja Päätalo - vilja.paatalo@jatkoaika.com
Kanadan ja Venäjän tämänvuotinen nuorten MM-kisaturnaus päättyy sunnuntain pronssiotteluun. Edellisestä kamppailusta on kummallakin alle 24 tuntia aikaa, joten joukkueilla on ollut tiukka paikka palautua edellisen kamppailun jäljiltä.

Kanada aloitti pudotuspelinsä kaatamalla Sveitsin vakuuttavasti lukemin 4−1. Välierissä tuli kuitenkin seinä vastaan, kun Suomi kaatoi vaahteranlehtipaidat lukemin 5−1. Pikkuleijonat hallitsi peliä monin paikoin ja kanadalaiset eivät saaneet omaa peliään kunnolla toimimaan.

Kanadan päävalmentaja Brent Sutter myönsi pelin jälkeen, että joukkue hävisi paremmalleen.

− Suomi pelasi hyvin tänään ja sai kiekonriistoja. Emme olleet henkisesti tarpeeksi vahvoja ja negatiivisuus kasvoi pelin edetessä. Tänään parempi joukkue voitti.

Pohjoisamerikkalaisten joukkueiden kohdalla puhutaan usein siitä, että pronssimitalit eivät joukkueita juuri kiinnosta. Sutter toteaa joukkueen yrittävän parhaansa sunnuntaina ja haluavan mitaleita.

− Tavoitteenamme oli voittaa kultaa, mutta se ei onnistunut. Meillä on edelleen mahdollisuus voittaa mitali ja meidän täytyy yrittää hyödyntää se. Meidän täytyy pelata turnauksemme paras peli.

Kanadalla olivat lauantain Suomi-pelissä ongelmina tehottomuus ja oman pelisuunnitelman seuraamattomuus. Myös Sutter totesi tämän.

− Meillä oli hyvä pelisuunnitelma olemassa, mutta emme noudattaneet sitä. Emme pystyneet tekemään asioita, joita menestymiseen tarvitaan. Se johtaa helposti turhautumiseen ja yksinyrittämiseen, mikä auttaa vastustajaa suistamaan oman pelimme raiteiltaan, Sutter totesi Suomi-pelin jälkeen.

Taitoa ja kykyä voittaa Kanadalta kyllä löytyy. Päävalmentaja Sutter toteaa pronssipelistä tulevan hyvätasoisen.

− Venäjällä on loistava joukkue ja hyviä pelaajia. Hekin hävisivät tänään. Huomenna kaksi hyvää joukkuetta pelaa pronssimitaleista ja kaksi muuta hyvää joukkuetta pelaa finaalissa. Haluamme edustaa maatamme parhaamme mukaan ja valmistaudumme kunnolla.

Venäjä lähtee myös innolla hakemaan pronssimitaleja

Venäjä puolestaan aloitti pudotuspelinsä kaatamalla puolivälierissä tiukassa pelissä Yhdysvallat 5−3. Välierissä Ruotsi osoittautui vahvemmaksi lukemin 2−1. Venäjän leirissä oltiin selvästi pettyneitä Ruotsi-tappioon.

− Pelasimme omaa peliämme ja pelasimme hyvin. Kaikki yrittivät kovasti ja antoivat kaikkensa. Ruotsi oli mielestäni onnekkaampi, venäläispuolustaja Nikita Zadorov totesi pelin jälkeen.

Venäjän ja Ruotsin välinen kamppailu oli hyvin kiihkeä ja tasaväkinen. Ruotsi oli maalin verran parempi tehokkuudessa ja puolusti uhrautuvasti maalivahtinsa Oscar Danskin johdolla. Venäläiset totesivat saman asian pelin jälkeen.

− Dansk pelasi mahtavan pelin. Meillä oli paljon maalintekopaikkoja, muttemme onnistuneet. Pari kertaa hän teki todella upean torjunnan. Meidän olisi pitänyt silti onnistua maalinteossa, Zadorov jatkoi.

Pelin loputtua kummankin joukkueen itsekuri petti ja lopputuloksena oli suuri joukkokahnaus. Venäläisten pitääkin malttaa mielensä ja pysyä poissa jäähyaitiosta.

Motivaatio on joukkueella pronssimitalien suhteen kohdallaan.

− Uskomme, että olemme valmiita huomenna ja meillä löytyy motivaatiota, oli vastustaja sitten Kanada tai Suomi. Yritämme kovasti ja toivottavasti voitamme pronssimitalit. Emme halua jäädä lojumaan paikoillemme, vaan haluamme voittaa pronssia. Olisi mukava voittaa edes jokin mitali, Zadorov ja hyökkääjä Damir Zhafjarov totesivat Ruotsi-tappion jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle