Venäläisten juhlaa - kahden maalin Kovaltšuk ja hattutemppu-Kaprizov ratkaisijoina

MAAJOUKKUE / Kuvakooste
Venäjän olympiaurheilijat eivät jättäneet mitään arvailujen varaan ottelussa Sloveniaa vastaan. Venäläiset vyöryivät pysäyttämättömästi päälle ja voittivat ottelun selvin lukemin 8-2. Ilja Kovaltšuk viimeisteli kaksi maalia, ja illan hahmona häärinyt Kirill Kaprizov teki hattutempun.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Nuori fani seurasi innokkaana venäläisten olympiaurheilijoiden lämmittelyä.
Venäjän OU painoi päälle ankarasti heti alkusekunneista lähtien.
Slovakialla ei ollut juuri palaa - Venäjän OU hallitsi ottelun ensimmäistä erää miten tahtoi.
Taas tarvittiin suomalaista tuomariosaamista - toisena linjatuomarina Hannu Sormunen.
Sergei Mozjakin onnistui ensimmäisenä maalin teossa. Heti perään maalasi Ilja Kovaltšuk.
Venäjän OU karkasi 4-0-johtoon, ja Kari Savolainen oli pakotettu ottamaan aikalisä.
"Me olemme Venäjä!" huusivat venäläiset fanit. Venäjän OU siirtyi jo 5-0-johtoon toisessa erässä.
Toisen erän viime minuuteilla Ilja Kovaltšuk iski toisen maalinsa, vieden Venäjän OUn 6-1-johtoon. Maalia tuulettaessaan hän iski pleksiin terveiset venäläisille faneille.
Kirill Kaprizov teki ottelussa hattutempun tehdessään Venäjän OU:n 8-2-maalin.
Slovenia sai ottelussa aikaiseksi kaksi maalia loppulukemien ollessa 8-2.