Ruotsi iski pikamaalit alivoimalla - Kisaisäntä USA:n tyytyminen pronssiotteluun

MAAJOUKKUE / Kuvakooste
Ruotsi kaatoi kisaisäntä USA:n nuorten MM-kisojen välierässä lukemin 4-2 ja pelaa perjantain finaalissa Kanadaa vastaan. Ruotsi ratkaisi välierän kolmannen erän alkupuolen tehohetkensä ansiosta, jonka aikana kolmen kruunun joukkue iski kolme maalia hieman yli kahteen minuuttiin ja ottelu oli käytännössä ratkennut. Kaksi tehohetken maaleista tuli saman alivoiman aikana, kun Oskar Steen ja Axel Jonsson Fjällby osuivat 38 sekunnin välein toisistaan Linus Lindströmin jäähyn aikana.
Aloituskiekon pudotti NFL:n Hall of Fame -jäsen, entinen Buffalo Bills -keskushyökkääjä, Thurman Thomas.
Ruotsin avauserän paras maalintekopaikka avautui Elias Pettersonille, mutta laukaus viuhui hieman ohi Joseph Wollin vartioiman maalin.
Gustav Lindström kohteli kaltoin Brady Tkachukia.
Joey Anderson ei onnistunut viimeistelemään avopaikasta.
Ruotsi piti USA:n pois mukavuusalueeltaan.
Ruotsin maalivahti Filip Gustavssonille kertyi tukku hienoja pelastuksia.
Myös Wollin ottelun alkupuolisko sujui mallikkaasti - tässä pysähtyy Isac Lundeströmin läpiajoyritys.
Ryan Lindgren yritti huitoa kiekkoa korkealla mailalla, siinä onnistumatta.
Erik Brännströmille tuomittiin hieman heppoinen jäähy vastustajan mailasta kiinnipitämisestä.
USA:n koko ottelun kuvan kertoo 3 vs 0 -läpiajotilanne...
...joka päättyi Kieffer Bellowsin ottamaan maalivahdinestämisjäähyyn.
Alexander Nylander antoi kovuutta Dylan Sambergille.
Josh Norrisin vanhanaikainen ei löytänyt tietään maaliin.
Lias Anderssonilla oli helppo työ viimeistellä Ruotsin toinen maali Fredrik Karlströmin hienosta esityöstä.
Oskar Steenin ilmava tuuletus ottelun voittamaaliksi jääneen 3-0-maalin jälkeen.
Vain 38 sekuntia edellisestä ja Ruotsi iski toistamiseen saman alivoiman aikana - maalintekijänä Axel Jonsson Fjällby.
Yhdysvallatkin sai maalihanat auki, kun Kieffer Bellows oli unohtunut vapaaksi maalin eteen.
USA:n kahden maalin pituinen kiri ei kuitenkaan riittänyt, vaan loppusummerin soidessa Juniorkronorna sai tuulettaa finaalipaikan kunniaksi.