Ässät peittosi Kiven kissat

LIIGA / Raportti
Karri Kiven paluu Isoonmäkeen päättyi Ässien voittoon.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Ässät ja Ilves pelasivat viimeiset harjoitusottelunsa ennen liigakauden alkua. Patapaidat onnistuivat punnertamaan voiton vähämaalisessa ottelussa. Ottelu itsessään oli tasainen.

Petokissat ja patanutut ottivat torstai-iltana revanssin tiistaina pelatusta Ilveksen isännöimästä ottelusta. Silloin peli päättyi yhtä lailla Ässien 2−1-voittoon. Isoja muutoksia ei ollut tapahtunut, ja vääntö oli yhtä tasaista kuin tiistaina.

Ruusuisesti Karri Kiven palaaminen pataluolaan ei sujunut, sillä Ilves kärsi tehottomuudesta koko illan. Tolppien väliin kiekko löysi tiensä vain kerran. Sekin tapahtui vain reilun minuutin pelin jälkeen ylivoimalla. Ilveksen toistaiseksi ainoa ulkomaalaisvahvistus Mitch Wahl punnersi kiekon ohi Ari Ahosen.

Ässillä oli sama ongelma pitkään pelin lopulle. Lopulta vain reilu kolme minuuttia ennen Jarno Kärki teki näppärän kärkikynän Ilveksen hyökkääjän ohi ja napautti kiekon yläkulmaan tehden patapaitojen voittomaalin. Ässillä oli jo aiemmin paikka tehdä toinen maali, kun Kärki ja Mikael Saha pääsivät ylivoimahyökkäykseen, mutta Saha laukoi kiekon ohi maalin.

"Ei oltu tyytyväisiä"

Voittomaalin ampunut Jarno Kärki on päässyt kokeilemaan siipiään nyt keskushyökkääjän paikalla. Mallikkaasti tontillaan tiistai-iltana onnistunut Kärki oli pirteä koko illan ja sai luotua paikkoja itselleen ja laitureilleen. Kärki oli muiden Ässien pelaajien kanssa yhtä mieltä siitä, että peli ei ole vielä valmista.

− Tästä ottelusta pitää viedä Liigaan mukaan voitto. Ei ollut vielä sellaista meininkiä, mitä haluttiin. Voittoja on tullut tälläkin viikolla, mutta ei oltu tyytyväisiä tekemiseen vielä, Kärki linjasi.

Sentterin paikasta Kärki ei valittanut.

− Kyllä se on tuttua hommaa olla keskellä. Meni yllättävän hyvin, Kärki kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle