Ässät kuritti Ilvestä päätöserässä, Kiveä ei huvittanut kommentoida: "Onks pakko?"

LIIGA / Raportti
Karri Kivi oli pettynyt suojattiensa esitykseen vieraskaukalossa.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves kesti ensimmäisessä erässä hyvin Ässien vyörytyksen ja siirtyi toisessa erässä 0–2-johtoon. Kotijoukkue oli kuitenkin tupsukorvia sitkeämpi ja käveli tamperelaisten yli viimeisen kymmenen minuutin aikana. Täysi pistepotti jäi Poriin 4–2-lukemin.

Ässät aloitti ottelun väkevästi. Jo ensimmäisellä minuutilla kotijoukkue pääsi ylivoimalle, kun Arto Laatikainen sai kaksiminuuttisen selästä taklaamisesta. Kotijoukkueen ylivoima oli hyvää, mutta tulos jäi puuttumaan. Ylivoiman jälkeen Ässät jatkoi kovaa painostusta ja tykitti kiekkoja kohti Hannu Toivosta, mutta päällään seisonut Ilves-vahti vei pidemmän korren.

Erityisesti Ilveksen puolustajat olivat avauserässä kovilla, sillä Ässät pommittivat taklauksia tiuhalla tahdilla Ilves-pakistoon.

− Tulimme ensimmäiseen erään napakasti taklaten ja jakelimme hyviä pommeja. Sitä kautta saimme myös kiekkoja itsellemme. Paikkoja saimme tehtyä hyvin, mutta maalit jäivät puuttumaan, Ässien päävalmentaja Jyrki Aho sanoi.

Erän puolivälin jälkeen peli tasoittui hieman, ja Ilves pääsi hieman paremmin otteluun mukaan.

Toisen erän alkuminuuteilla Ilves-leiri sai jälleen huonoja uutisia, kun Otto Koivula jätti pelin kesken. Koivulan puuttuminen ei tupsukorvia hidastanut, vaan tamperelaiset siirtyivät kahden maalin johtoon.

Kuparisen rikkoi Markku Flinck, joka siirsi paluukiekon ohi Andreas Bernardin. Viisi minuuttia avausmaalin jälkeen Ilves-kapteeni Tapio Laakso vei tupsukorvat kahden maalin karkumatkalle Brett Bulmerin hyvästä syötöstä.

Kolmannen erän tykitys takasi voiton

Päätöserä pysyi puoliväliin asti tasaisena, mutta sitten Ässien linkousohjelma käynnistyi. Kotijoukkue iski alle yhdeksässä minuutissa neljä maalia, ja Ilveksen voittoputki vieraissa katkesi. Tamperelaisten päävalmentaja Karri Kivi oli harvasanainen ottelun jälkeen.

− Onks pakko?, Kivi kysyi, kun häneltä pyydettiin kommentteja ottelusta.

− 50 minuuttia meillä meni ihan suunnitelmien mukaan, mutta neljä maalia viiteen minuuttiin kertoo fiilingit, Kivi jatkoi.

Tunnelmat kotijoukkueen valmennusjohdossa oli luonnollisesti päinvastaiset.

− Pitää olla tyytyväinen, että nousimme voittoon. Ei ole ihan helppoa nousta kahden maalin takaa. Se lämmittää mieltä, että olimme kärsivällisiä ja voitto tuli sitä kautta, Aho sanoi.

Ässien kirin aloitti Simon Suoranta, joka ohjasi Jyri Marttisen vedon maaliin. Heti maalin jälkeen Ässät sai luotua painetta Ilves-maalilla, ja seuraava maali syntyi alle minuutin kuluttua ensimmäisestä. Tällä kertaa Marttinen pääsi itse laukomaan kiekon verkkoon asti.

− Ensimmäinen maali toi uskoa meille. Toisen maalin jälkeen joukkue näytti ihan erilaiselta kuin kolmannen erän alusta, Aho kertoi.

Ässien voiton viimeistelivät Niko Ojamäki ja Jarno Kärki.

Myös Ässien ja Ilveksen edellinen kohtaaminen Isomäessä päättyi kotijoukkueen 4−2-voittoon. Tuolloin Ässät teki niin ikään kaikki maalinsa yhden erän aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo