Hovisen taika murtui turkulaiskäsittelyssä

LIIGA / Raportti
Ilkka Heikkinen toi turkulaiset tasoihin ylivoimalla.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
TPS:n ja KalPan välinen kamppailu oli tasaväkistä kamppailua. Maalivahdit joutuivat antautumaan toisessa erässä, mutta KalPan avausosumasta huolimatta Niko Hovinen joutui ottamaan kauden ensimmäisen tappionsa.

Avauserässä ei kahta rangaistusta enempää tilastomerkintöjä tullut, mikä kertoi joukkueiden suoraviivaisuudesta, ja tasaväkisestä kamppailusta. Maalivahdit Oskari Setänen ja Niko Hovinen ottivat hyviä torjuntoja, vaikka eivät varsinaiseen koetukseen joutuneetkaan.

KalPa ponnisti itsensä johtoon, kun hyvällä karvauksella Aleksi Klemetti tarjoili Tommi Jokiselle maalipaikan poikittaissyötöllä, ja KalPa-kapteeni ohitti voimattoman Setäsen. Osuma kuitenkin herätti TPS:n tehokkuuden, ja seuraavalla ylivoimalla Ilkka Heikkisen laukaus livahti Hovisen jalkojen välistä verkkoon.

KalPan puolustus sai kovimman koetuksensa toisessa erässä, ja turkulaisisännät onnistuivat murtamaan sen kahdesti. Patrik Virta iski pomppivasta kiekosta voittomaalin TPS:lle, kun Hovinen ei aivan ehtinyt kiekon tielle.

Kuopiolaisvieraat saivat päätöserän alussa hyvän aihion päälle, mutta KalPa onnistui vain pakottamaan TPS-valmennuston ottamaan aikalisän. Viimeisen niitin ottelulle taituroi Ilkka Pikkarainen, joka veivasi KalPa-puolustajat Hovista myöden täysin pihalle tilanteesta. 

Pikkaraisen käytöskymppi, ja ylivoima kuudella kenttäpelaajallakaan ei avannut enempää KalPan maalihanoja, ja TPS lähti joulutauolle voitokkaana. KalPa majailee ensi vuoden alussa runkosarjan sijalla yhdeksän, ja TPS nousi voiton myötä toiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo