Koululaiset huusivat TPS:n takuuvarmaan voittoon - "TPS laittoi mustat ässät jäälle"

LIIGA / Raportti
Oula Palve väänsi vahvasti ensimmäisessä ottelussaan TPS-paidassa.
Kuva © Timo Savela
Turun Palloseura nappasi takuuvarman kotivoiton Mikkelin Jukureista lukemin 5−1. Pelin ratkaisi mikkeliläisten luokaton maalineduspelaaminen, josta TPS iski peräti kahdesti. Koululaiset saivat otteluun ilmaisen sisäänpääsyn, mikä takasi hyvän tunnelman Turkuhallissa.

TPS hallitsi avauserää suurista kokoonpanomuutoksista huolimatta. Jukureista TPS:n riveihin siirtynyt Zach Budish kilautti heti ensimmäisessä vaihdossa kiekon tolppaan, ja myöhemmin ylivoimalla yhdysvaltalaishyökkääjällä oli jo toinen maalipaikka.

— Tähän aamuun kun tultiin, niin TPS laittoi mustat ässät jäälle ennen kuin peli ehti edes alkaa. Heidän kahdeksalla pelaajalla on enemmän Liiga-otteluja kuin meidän koko joukkueella yhteensä, Jukurien valmentaja Ville Nieminen summasi lähtökohdat.

Jukurit onnistui ajoittain pyörittämään peliä TPS-päädyssä, mutta maalipaikat olivat vierasjoukkueella harvassa. Mikkeliläisten oman pään heikko maalineduspelaaminen kostautui, kun Olli Juolevi ohjasi kotijoukkueen johtoon Lauri Pajuniemen kovasta syötöstä.

TPS onnistui erässä vielä toistamiseen Jukurien pitkän hyökkäysmylläkän jälkeen 13. peliminuutin kohdalla. Vierasjoukkueen puolustusvalmius oli erittäin heikolla tasolla, sillä kaksikko Eric PerrinTomi Kallio pääsi yksin Jukurit-vahti Sami Rajaniemeä vastaan. Perrin tarjoili ja kultakypärä Kallio tälläsi kiekon yläkulmaan.

— Hyvä paluu tauolta, ja hyvä ensimmäinen erä. Muutamana hetkenä jäi työnteko piippuun ja kaveri pääsi peliin, mutta olen tyytyväinen tuohon, TPS-käskijä Kalle Kaskinen avasi vahvaa ottelua.

Jäähyt pitivät ottelun tasaisena

Toinen erä oli tasaisempi kuin avauserä turkulaisten jäähyjen vuoksi. Kotijoukkue otti kolme rangaistusta, joiden ympärillä Jukurit painoi pelin turkulaispäätyyn. Myös mikkeliläisten kavennusosuma syntyi ylivoimalla.

Ensin iski kuitenkin TPS jo 3−0-johtoon. Jasper Lindsten napautti kiekon Patrik Virran lapaan maalin edustalla, ja Virta ohjasi kiekon verkkoon. Samanlaisia tilanteita oli erän aikana lukuisia, kun Jukurit-puolustus ei saanut mailoja kuriin oman maalinsa edessä.

Jukurit tuli kahden maalin päähän erän puolivälin jälkeen, kun Miika Roine tulitti viivasta ylivoimalla. Roineen laukaus kimposi TPS-vahti Oskari Setäsen patjasta suoraan Ville Leskiselle, joka sai napauttaa kiekon tyhjään maaliin. Toisaalta myös Jukurit itse jäähyili.

— Ei ole hyväksyttävää, että otamme turhia jäähyjä. Ja maalihinta mitä meille tehtiin, oli niin alhainen. Se on anteeksiantamatonta, Nieminen avasi Jukurien ongelmia.

— Naurattaa, kun pelataan päätypeliä ja siellä roikutaan sekä revitään. Kaiken maailman limanuljaskakeinot käytetään, eikä välillä mistään tule jäähyä. Meillä pieni hyökkäyspään roikkuminen ja saman tien jäähy, Kaskinen lähetti terveiset tuomaristolle.

TPS takasi voiton

Päätöserä polkaistiin käyntiin Pajuniemen huikealla yksilösuorituksella. Nuorukainen purjehti ylivoimalla puolesta kentästä läpi mikkeliläispuolustuksen ja harhautti Rajaniemen täysin pihalle.

Pajuniemen maalin jälkeen Jukurien selkäranka katkesi, ja kotijoukkue hallitsi peliä täysin. Minuuttia ennen ottelun loppua Teemu Väyrynen kaunisteli loppulukemiksi 5−1. Turkulaisten varma kiekollinen pelaaminen jäädytti pelin ja takasi voiton. 

— Hyvä ilta ja tulos. Palasimme arkeen, ja työ jatkuu, Kaskinen summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo