Ässät kurittomanakin voittoon, TPS tähtää myös kuudentoista pelin mestariksi

LIIGA / Raportti
Maksim Matushkin iski jälleen voittomaalikilpailun ratkaisun, tällä kerralla jo toisena laukojana.
Kuva © Timo Savela
Ässät kadotti jälleen peliään jäähyihin, ja maalivahtipelissäkin on parantamisen varaa. TPS puolestaan kadotti 2−0-johtonsa ottelun toisen erän aikana. Ässät vei lopulta ottelun nimiinsä voittomaalikilpailun jälkeen 3−2-lukemin.

Yksi epäonnistunut kilpiliimaus voi muuttaa paljon, sillä maalivahtien ennen suosima torjuntamuoto on näyttävä vain onnistuessaan. Ässien maalivahti Andreas Bernard pudotti suoraan kohti tulleen kiekon kilpensä ja räpylänsä välistä, ja Patrik Virta sai rauhassa lapioida pelivälineen verkon perukoille.

Peliä oli toki runsaasti jäljellä, mutta samassa hetkessä katosi porilaisten hento ote avauserän tapahtumiin.

Vahvaa kautta pelaava TPS otti ohjakset ja pakotti Ässät myös rikkomaan. Ensimmäisen kaksi ensimmäistä TPS-ylivoimaa päättyivät maalilauluun osittain vierasjoukkueenkin avustuksella. Johonkin ote kirposi.

− 2−0-johto otettiin ilolla vastaan, mutta se oli hieman valheellinen. Oli paikat tehdä lisämaaleja, ja kun emme tehneet, vastustaja iski ansaitun tasoituksen.

− Olemme nyt 15 peliä menneet kaasu pohjassa. Rutiinimme oli tällainen, eikä se riittänyt voittoon, mietti TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen.

Porilaisten kavennusmaali on vielä niukasti laitettavissa Antoine Laganièren henkilökohtaisen taidon piikkiin, mutta Mikko Salmion tasoitusosuma oli täysin anteeksiantamaton moka Palloseuran puolustukselta.

Hyökkääjä sai aloituspisteiden välistä rauhassa katsoa, mihin hän kiekon laittaisi. TPS:ltäkin katosi vahvasti hallinnassa ollut ottelu johonkin tuntemattomaan.

− Meillä on ollut avauserän kaltaisia hankaluuksia monessakin pelissä, mutta jaksoimme toisessa erässä uskoa pelaamiseemme, kiteytti puolestaan Ässien päävalmentaja Jyrki Aho.

− Olimme kurittomia, mutta voitimme 3−2, totesi Aho.

Viime ottelussa Ässiä vaivanneeseen alivoimaongelmaan Aho ei halunnut ottaa kantaa.

− Se on meidän oma asiamme, kuittasi ässäkäskijä.

TPS pysyi tappiostaan huolimatta 15 ottelun jälkeen sarjan kärjessä. Ensimmäisen neljänneksen jälkeinen asema aiheuttikin pientä keskustelua valmentajien välillä.

− Mielelläni ottaisin tuon viidentoista pelin mestaruuden vastaan, se vain ei ole nyt mahdollista, hymyili Aho.

− No, me puolestamme yritämme olla vielä kuudentoista pelinkin mestareita, virnuili puolestaan Kaskinen.

Kaikkiaan länsirannikon jääkiekkoilulla kulkee kohtalaisesti. TPS johtaa, Lukko on neljäntenä ja Ässät seitsemäntenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo