Ässät haki harvinaisen vierasvoiton Tampereelta - Jarno Kärki syötteli entisen seuransa nurin

LIIGA / Raportti
Ässät ryösti arvokkaat pisteet Tampereelta.
Kuva © Saana Hakala

Tappara ja Ässät kohtasivat tiistaina toistamiseen kuluvalla kaudella. Edellisen ottelun voittolaukauskilpailun jälkeen voittanut Ässät oli avauserässä telineissä, kun kotijoukkue Tappara tuli otteluun terävämpänä.

Kotiyleisön riemuksi tamperelaisjoukkueen Tomas Záborský vastasi illan avausmaalista, kun nollakulmasta lähtenyt laukaus yllätti Andreas Bernardin. Samalla slovakkihyökkääjä päätti yli kuukauden kestäneen kuivan kautensa.

Ässät tuli kuitenkin tasoihin vielä saman erän aikana, kun Juho Tommilan laukaus upposi Dominik Hrachovinan selän taakse.

Toisessa erässä Ässät ja etenkin maalivahti Bernard päästivät Tapparan toistamiseen johtoon, kun Joona Luodon laukoma kiekko löysi tiensä etukulmasta maaliin. Myös Luodon maali upposi italialaisvahdin taakse helpohkosti.

Ässät ei tälläkään kertaa lannistunut. Vierailijat tasoittivat ottelun noin viiden minuutin pelin jälkeen, kun Antoine Laganièren luistimen kautta syntynyt maali hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen.

Aivan toisen erän päätöshetkillä nähtiin vielä yksi maali, kun kotijoukkueen puolustaja Mikko Lehtonen ohjasi Jukka Peltolan syötön maaliin.

"Vaikeuksien kautta voittoon"

Ottelun päätöserä eteni pitkään Tapparan maalin johdossa, mutta hieman erän puolen välin jälkeen Ässät osoitti sitkeytensä vielä kerran. Joukkue onnistui nousemaan kolmannen kerran tappioasemasta tasoihin, kun Laganière viimeisteli maalin edustalta illan toisen osumansa.

- Tuossa kentässä on hyvin toisiaan tukevia pelaajia, he ovat päässeet samalle sivulle pelaamisensa kanssa ja ovat olleet tehokkaita viime aikoina, Ässien päävalmentaja Jyrki Aho totesi Laganièren, Jarno Kärjen ja Jesperi Kotkaniemen ketjun työskentelystä. 

Pian maalin jälkeen ottelussa nähtiin draamaa, kun Ville Korhonen taklasi Tomas Záborskýa päähän ja sai 2+10 minuutin rangaistuksen. Tapparan onneksi slovakkihyökkääjä ei loukkaantunut tilanteessa pahemmin ja pystyi jatkamaan peliä tärskyn jälkeen.

Ottelun loppuhetkillä Tappara oli lähellä ratkaista ottelun edukseen, kun kapteeni Peltola laukoi kiekon tolppaan. Maalia ei kuitenkaan syntynyt, joten edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla Ässät oli etevämpi ja lopulta vierailijoiden sankariksi nousi kauden toisen maalinsa viimeistellyt Jussi Makkonen.

- (Voitto) vuonna 2013 ja heti perään loppuvuodesta 2017. Kyllä sitä pari "jippijahuu"-huutoa saa siihen perään huutaa. Ei ole ihan arkipäivää ollut meille täällä voittaminen. Vaikeuksien kautta se tuli tänäänkin, tyytyväinen pitää voittoon olla, Ässien päävalmentaja Aho totesi ottelun jälkeen.

Tapparalle tappio oli peräti neljäs perättäinen.

- Nyt ollaan tässä vaiheessa tämän ryhmän kanssa. Henkisesti pitää selvästi kasvaa vielä paremmin yhteen. Tämä ei ollut missään nimessä paras esitys meiltä, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi analysoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo