TPS paineisti Tapparan kumoon trillerissä: "Reseptiin tarkoitetut lääkkeet toimivat"

LIIGA / Raportti
Tallinder kumautti TPS:n voittomaalin päätöserässä.
Kuva © Arno Hämäläinen
Tappara ja TPS tarjosivat Hakametsän perjantai-illassa todellisen jännitysnäytelmän, niin kuin Liigan kärkipään kamppailussa kuuluukin. TPS johti jo tukevan tuntuisesti, mutta Tappara tuli rinnalle. Ruotsalainen ruoska pelasti TPS:n lopulta voittajana ulos kaukalosta. Turkulaisten puolustuspäästä löytyi muitakin onnistujia.

Ruotsalaispuolustaja Henrik Tallinder oli Hakametsän todellisen kiekkotrillerin viimeisen kappaleen kirjoittaja, kun hänen lavastaan lähtenyt lämäri ratkaisi TPS:lle kolme pistettä ja voiton hallitsevasta Suomen mestarista Tapparasta.

Ottelussa oli alusta lähtien tekemisen meininki, eikä kumpikaan joukkue peruutellut metriäkään. Kumpikin joukkue pyrki aktiivisesti vastustajan puolustusalueelle aivan päätylautoja myöten. Tapparan Jere Karjalainen tarjoili Niko Mikkolalle hyvän rintamanhyökkäyksen päätteeksi vetopaikan, mutta pakin kuti viuhui seinille. 

Kirvesrinnat joutuivat alivoimalle, kun askiin oli eksynyt kuusi sini-oranssiin peliasuun sonnustautunutta pelimiestä tasakentällisin pelatessa. TPS onnistui hyödyntämään tilaisuutensa toisen ylivoimakoostumuksen pyörittäessä peliä Ilari Filppula löysi tarkalla jäätä pitkin viuhuneella syötöllä Ilkka Pikkaraisen maalin edestä. Isokokoinen hyökkääjä sai nostaa kädet kattoa kohti illan avausmaalin merkiksi.

− Olimme alussa todella vahvoja. Tapparaa vastaan tarvitsemaamme reseptiin kirjoitetut lääkkeet toimivat tänään. Pystyimme hyökkäämään kiekolla syvälle Tapparan päätyyn. Tämä oli ansaittu voitto. Kaksi loistavaa joukkuetta, pudotuspelitunnelma, ja loppuun vielä pientä vääntöä, hekumoi TPS-päävalmentaja Kalle Kaskinen.

Turkulaisilla oli vielä erän lopulla mahdollisuus siirtyä kahden maalin johtoon, mutta Dominik Hrachovina venyi jäässä maatessaankin huimaan mailatorjuntaan Topi Taavitsaisen yrittäessä lusikoida pikkumustaa toivomaansa kohteeseen. 

Ilkka Heikkinen painoi TPS:n toisen maalin heti toisen kaksikymppisen alkuhetkillä. Olli Juolevi merkkautti osumaan illan toisen syöttöpisteensä. Lopulta nuori puolustaja saalisti syötön jokaiseen joukkueensa osumaan.

2−0-osuman jälkeen pelin suunta kääntyi kohti Oskari Setäsen vartioimaa TPS-maalia. Ottelussa herkullisia syöttöjä joukkuekavereilleen tarjoillut Karjalainen ruokki Otto Rauhalaa poikittaissiirrolla, mutta tuloksena oli vain ylimääräisen valkoisen kerroksen pyyhkiytyminen kiekon päältä.

Kristian Kuuselalle avautui oma tilaisuutensa ohittaa Setänen, mutta tilanteen jälkeen maalilaulun soinnin sijaan avautui turkulaisten jäähyaition ovi, kun Mark Fraser lähti istunnolle maalin tahallisesta siirtämisestä. Kanadalaispuolustajan tekoa voitaneen kutsua huoletta "hyväksi jäähyksi" oman joukkueen kannalta.

Muutaman aivan hillittömän TPS-maalilla olleen mylläkän jälkeen kotijoukkueen Joona Luoto riisti kiekon, ja laukoi b-pisteen kaaren tuntumasta kavennusosuman. Tappara pääsi vielä ylivoimalle toisen erän lopussa, ja erikoistilanne jatkui myös kolmannen erän alkuhetkille.

− Muutimme toisessa erässä pikkuisen peliämme, ja se auttoi rytmitystämme. Pelissä tuli monia hässäköitä, mutta emme saaneet vain omistamme kiekkoa verkkoon. Ottelun alun pelasimme hölmösti. Tämä oli erilainen kuin Oulussa pelattu ottelu, luonnehti Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi taiston tauottua.

Kuusela loi Tapparalle myös päätöserässä huipputontin, ja tällä kertaa se tuotti myös tulosta, kun Juhani Jasu luritti kiekon ohi Setäsen tasoituksen merkiksi. Eric Perrinillä oli miltei seuraavassa vaihdossa paikka viedä turkulaiset takaisin johtoon, mutta Hrachovina oli toista mieltä.

Kokenut Tallinder osoittautui ottelun lopulliseksi sankariksi, kun hänen tulinen laukauksensa jysähti Tappara-maalin verkkoon muutama minuutti ennen täyttä aikaa. Teemu Väyrynen sai vielä viimeisellä minuutilla kiekon tyhjään Tappara-maaliin, mutta hän rikkoi tilanteessa Mikko Lehtosta, ja täysosuman sijaan lähti istumaan rangaistusta.

Tapparan viimeisten sekuntien myllerrys ei tuonut joukkuetta tasoihin, vaan TPS nappasi itselleen täyden pistepotin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo