Maaleja, sukelluksia ja yleisön mylvintää − kapteeni johdatti Tapparan taas finaaleihin

LIIGA / Raportti
Peltola juhli voittomaalin tekijän ominaisuudessa muun joukkueen kanssa finaalipaikkaa.
Kuva © Arno Hämäläinen
Tapparan ja TPS:n välinen neljäs välieräottelu tarjosi lukuisia kauniita maaleja, kuten myös sekä pelaajistoa että paikalle saapunutta kiekkokansaa kuumentavia tilanteita. Kolmannessa erässä TPS onnistui tekemään "tapparat", ja kamppailu ratkaistiin lopulta vasta jatkoerässä.

Tappara joutui lähtemään otteluun ilman sairastunutta päävalmentajaansa Jukka Rautakorpea. Häntä tuurasi apuvalmentaja Marko Ojanen. Itse ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun molemmat joukkueet onnistuivat nopeasti maalinteossa. Tappara-kannattajat psyykkasivat TPS-vahti Oskari Setästä raivokkailla huudoilla tämän hörpättyä Mikko Lehtosen kudin.

Avauserässä haettiin asemia tulevaa varten, ja molemmat joukkueet ajoivat maalien edustoille hanakasti. Tämä synnytti useita pienempiä torikokouksia. Ilkka Pikkarainen pääsi samassa vaihdossa kolmesti yrittämään maalintekoa, mutta Dominik Hrachovina kesti lähentelyt.

Toisessa erässä Tappara sai pitkän paineen kovan karvauksen ansioista, ja Kristian Kuusela aavisti mahdollisuuden vanhanaikaiseen. Kiepsahdus tuotti lopulta johtomaalin. Petrus Palmu kuitenkin kuittasi kirvesrintojen johtomaalin. Kaava oli siis sama kuin ensimmäisen maaliparin kohdalla.

Lauri Pajuniemi oli unohtunut selin Tapparan maalia kohti, ja kiekon saatuaan hän kiepsahti kohti verkkoa ja sipaisi limpun verkkoon 3−2-maalin arvoisesti. Tappara pääsi ylivoimalle, kun Otso Rantakari näytti parasta osaamistaan, mitä teatteritaiteeseen tulee, kun Eric Perrinin maila eksyi liian lähelle Tappara-pakkia. 3−3-kihaus oli Sebastian Revon käsialaa.

Vielä lisää vettä yleisön myllyyn tuli erän lopulla, kun Tomas Zaborsky sai sukeltamisjäähyn samassa yhteydessä Ilkka Heikkisen kaksiminuuttisen kanssa. Jan-Mikael Järvinen käänsi kuitenkin johtomaalillaan sini-oranssien suupielet taas ylöspäin.

TPS onnistui lähes kopioimaan hallitsevan mestarin temput − lopulta Tappara näytti voimansa

Kolmas erä alkoi TPS:n maalivahdinvaihdolla, kun Setänen teki tilaa Rasmus Tirroselle. Tolppien väliin astunut kokeneempi kassari joutui kuitenkin nöyrtymään jo alle minuutti työpisteelle tulonsa jälkeen.

Pitkään näytti siltä, että Tappara etenee leikitellen välieriin, mutta Perrin toi turkulaiset vielä maalin päähän. Vierailijat käyttivät aikalisänsä kolmannen erän lopulla, kuten tapoihin kuuluu. Käärmekeitot tuottivat lopulta tuloksenkin, kun Oula Palve sytytti joukkueen toivon kipinän 5−5-tasoituksellaan.

Osumassa ja sen syntytavassa oli paljon samaa kuin kirvesrintojen monta kertaa värkkäämissä täysosumissa.

Jatkoerässä ei juuri lähdetty peruuttelemaan vaan molemmat joukkueet lähtivät aktiivisesti hakemaan ratkaisua. Kummankaan maalinedustalle ei kuitenkaan kävelty ilman isoja vastoinkäymisiä. Maalivahdit hoitivat hommiaan syvän rauhallisuuden vallitessa.

Tapparan nelosketju oli kovassa vireessä jatkoerässä, ja Joona Luodon, Juhani Jasun ja Niko Ojamäen hahmot tulivat TPS-puolustukselle tutuksi useaan otteeseen. Toisaalta myös vastaus muun muassa Mark Fraserilta oli ajoittain todella jämäkkä.

Lopulta Tappara-kapteeni Jukka Peltola räjäytti pankin, ja sivalsi joukkueensa kuudennen kerran peräkkäin Liigan finaaleihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle