Perhonen piinasi Tapparaa Saravon juhlaottelussa

LIIGA / Raportti
Jukka Peltola ratkaisi ottelun voittomaalikilpailussa.
Kuva © Jarno Hietanen
Liigan alkukierrosten yllättäjä KooKoo oli Tapparan käsittelyssä kaksi erää köysissä, mutta kesti illan hahmon, erinomaisesti torjuneen Samu Perhosen johdolla. Päätöserässä myös maalihanat aukesivat, ja lopulta Jukka Peltolan onnistuminen voittomaalikilpailussa takasi voiton Tapparalle.

Hakametsässä vietettiin lauantaina uransa viime kauteen päättäneen Pekka Saravon juhlailtaa, joka huipentui Tapparan ja KooKoon kohtaamiseen. Maaleja saatiin odotella aina päätöserään saakka, mutta lopulta ottelusta muodostui juhlakalunsa arvoinen jännitysnäytelmä.

Juhlallisuuksien jälkeen Tappara hallitsi ottelua mielin määrin kahden ensimmäisen erän ajan. Ottelun avauserä kiekkoiltiin vauhdikkaissa merkeissä ja ensimmäistä pelikatkoa saatiinkin odotella peräti neljä ja puoli minuuttia.

Tasaisten alkuminuuttien jälkeen ote siirtyi yhä enemmän kirvesrintaiselle kotijoukkueelle. Tappara-pelaajat liikkuivat hyvin kiekottomana ja loivat pitkiä pyörityksiä KooKoo-päätyyn. Kouvolalaisten maalilla kauden ensimmäisen pelinsä torjunut Samu Perhonen joutui hurjaan kiekkosateeseen, vaikka kenttäpelaajatkin syöksyivät muutamaan otteeseen näyttävästi laukauksia peittämään.

Kouvolalaisten omat, harvat hyökkäykset syntyivät lähinnä syötönkatkoista ja niitä seuranneista vastahyökkäyksistä, avauserän lopun pientä pyöritystä lukuun ottamatta. Pidemmät syöttöketjut Tappara pystyi katkomaan kovalla prosentilla ennen vaarallisten paikkojen syntymistä.

− Toisessa erässä Tappara hallitsi peliä, emme kamalasti maalipaikkoja saaneet, mutta puolustamme todella hyvin. Perhosella iso määrä torjuntoja, Tapparalla paljon maalipaikkoja, mutta kokonaisuutena pysyimme pelissä kiinni, kommentoi tappiosta huolimatta positiivinen KooKoo-valmentaja Tuomas Tuokkola.

− Meillä oli kova viikonloppu, jos ajattelee, minkälainen lataus meillä oli eilen JYPiä vastaan ja minkälaisen pelin painoimme menemään. Tänään jäimme vähän telineisiin ja jäimme katselemaan. Tappara tuli voimakkaasti. Se, että meille ladataan kaksi Suomen kärkijoukkuetta peräkkäisinä iltoina, on kova homma, tämä tekee meille äärettömän hyvää, Tuokkola summasi.

Myös ylivoimatilaisuutta tarjottiin Tapparalle toisessa erässä, mutta ottelussa 47 kertaa torjunut maalivahti Perhonen piti oranssipaitaista KooKoota pystyssä.

Kolmannen erän ensimmäisen minuutin täyttyessä Hakametsä näki vihdoin avausmaalin, joskin kotiyleisön odotusten vastaisesti KooKoon tekemänä. Siim Liivik käänsi kiekon maalille, josta vapaaksi unohtunut Anrei Hakulinen ohjasi pelivälineen verkkoon.

− Kolmanteen erään lähdimme hakemaan sitä, että uskalletaan hakea sitä maalipaikkaa, ja ohjauksesta tulikin maali. Olimme lähellä jackpotia, mutta emme ihan päässeet siihen kiinni. Äärettömän tyytyväinen olen ilmeestä ja sitoutumisesta peliin. Me olemme hyvällä tiellä, Tuokkola kiitteli.

Päätöserä oli myös pelillisten tapahtumien valossa illan tasaisin, kun KooKookin sai hyökkäyspeliään paremmin auki. Tappara ei kuitenkaan ollut valmis myymään nahkaansa helposti vaan tuli erän lopulla tasoihin Valtteri Kemiläisen rannelaukauksella.

− Peli on hyvää, erittäin hyvää peliä. Vaativaa jääkiekkoa, ensimmäinenkin erä oli maalipaikkamäärän osalta todella hyvä ja toinenkin pääsääntöisesti hyvä. Kaverin johtomaali loi sellaisen henkisen paineen pelille. Siedimme sitä kuitenkin hyvin, jaksoimme jauhaa ja puristaa sieltä pelin jatkoajalle, kertoi toinen tyytyväinen valmentaja, Tapparan Jukka Rautakorpi.

Jatkoajalla ratkaisua ei Tappara-ylivoimasta huolimatta nähty, mutta voittomaalikilpailussa kapteeni Jukka Peltolan kikat purivat ja toivat kaksi pistettä isännille.

− Sopivasti parannettavia asioita, mutta oikealla tiellä ollaan. Tuollainen maalipaikkamäärä on hyvä juttu, vielä terävyyttä mukaan niin varmasti vähän vielä paranee ja nopeutuu tuo peli. Maalinteko on aina maalintekoa, se kyllä sieltä paranee pelaamalla, Rautakorpi päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo