Ojamäki nousi ratkaisijaksi − Tapparan rutiini liikaa KooKoolle

LIIGA / Raportti
Tappara antoi Hakametsän illassa kylmän suihkun KooKoolle.
Kuva © Saana Hakala
KooKoo oli saapunut vierailulle Hakametsään, mutta Tappara oli kouvolalaisille tyly isäntä. Maajoukkuepoissaolot eivät kirvesrintoja haitanneet, vaan antoivat mahdollisuuden uusille vastuunkantajille. Pisteiden valossa heikon alkukauden pelannut Niko Ojamäki onnistui kahdesti maalinteossa, ja pisteet jäivät Tampereelle lukemin 3−0.

Ennen ottelun alkua vietettiin hallissa hiljainen hetki Tapparan entisen valmentajan Mikko Saarisen muistoksi. Tappara myös pelasi ottelun mustat surunauhat hihoissaan. 

Kotijoukkue otti kiekonhallinnan itselleen heti alusta asti, ja pelikello oli ehtinyt vanhentua vain kaksi minuuttia, kun KooKoon Miro Keskitalo komennettiin rangaistusaitioon estämisestä.

Ylivoiman loppuhetkillä Tapparan Jan-Mikael Järvinen löysi maalin edustalta Niko Ojamäen, jonka laukaus palasi maalista niin nopeasti, ettei oikein kukaan hallilla ehtinyt reagoida tilanteeseen. Maali varmistuikin vasta seuraavalla pelikatkolla videotarkistuksen jälkeen.

Ensimmäisessä erässä peli oli vauhdikasta, joskaan ei liian organisoitua. Peli aaltoili puolelta toiselle, mutta parhaat tilanteet siunaantuivat kotijoukkueelle. Lähimmäksi maalia pääsi Joona Luoto, jonka laukaus osui tolppaan.

Erän loppupuolella Luoto oli toistamiseen lähellä maalia, mutta uitti kiekon ohi tyhjästä maalista. Minuuttia myöhemmin Tapparalta läpiajoon karkasivat Anton Levtchi ja Sebastian Repo peräkkäisissä vaihdoissa. Juha Järvenpää KooKoon maalilla kuitenkin kesti, ja erätauolle siirryttiin 1−0–lukemissa.

− Hieman ensimmäisessä erässä näkyi pelaamattomuus, mutta toisen ja kolmannen erän suoritus oli joukkueelta erittäin jämäkkä, totesi Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi ottelun jälkeen.

Tapparan aktiivinen peli tylsytti KooKoon yritykset

Toiseen erään KooKoo nosti karvaustaan, mikä aiheutti hiukan ongelmia Tapparan avauspelaamiseen. Aivan huippupaikoille eivät kouvolalaiset kuitenkaan päässeet edes Aleksi Salosen rangaistuksen aikana.

Erän vanhetessa Tappara otti pelin hallintaa yhä enemmän itselleen, ja ajassa 27.52 maalin eteen unohtunut Jere Karjalainen sai laukoa kauden kolmannentoista maalinsa käytännössä tyhjiin.

Neljä minuuttia edellisestä ja Tappara iski jälleen. Otto Rauhala ajoi vahvasti maalille ja perässä tullut Niko Ojamäki löi kiekon kolmannen kerran ohi Juha Järvenpään. Toisessa erässä KooKoo yritti pyristellä pelissä mukana, mutta Tapparan rutiini ja taitotaso olivat yksinkertaisesti liikaa.

− Täytyy kyllä pelaajia kiittää työmäärästä ja siitä, miten peliä puolustetaan nimenomaan aktiivisesti, kehui Tapparan Rautakorpi omiaan.

Kolmaskaan erä ei sujunut KooKoon kannalta positiivisesti. Heti erän alussa Patrick Bjorkstrand sai rangaistuksen korkeasta mailasta, ja jäähyä seuranneella ylivoimalla Mikko Virtanen sai kiekon ikävästi jalkaansa. Virtanen poistui pukukopin puolelle eikä enää palannut otteluun.

Vaikka tamperelaiset eivät kolmannessa erässä johtoaan onnistuneet lisäämään, oli kotijoukkueen aktiivinen puolustuspeli liikaa KooKoolle. Tapparan maalivahti Dominik Hrachovinalle kirjattiin erässä ainoastaan yksi torjunta, ja näin Hrachovina pääsi juhlimaan kauden neljättä nollapeliään. 

Kokonaisuudessa viimeinen erä ei katsojille ihmeitä tarjonnut. KooKoo ei pystynyt kovinkaan vakuuttavaan kiriin, ja lopullisesti voittohaaveet kaatuivat kouvolalaisten omaan huolimattomuuteen. Vierasjoukkue joutui tappamaan erän aikana kolme korkeista mailoista saatua rangaistusta.

− Oli surkea esitys meiltä tänään. Muutama vaihto pelin alussa ei riitä siihen, että Tapparan tasoista joukkuetta vastaan kamppaillaan ottelun voitosta. Oltiin huonoja, tiivisti KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola tunnelmansa ottelun jälkeen.

Seuraavaksi Tappara saa vastaansa Sportin Vaasassa perjantaina. KooKoolla puolestaan on tiedossa loppuviikko vapaata peleistä. Viimeisessä ottelussaan ennen joulua KooKoo saa vieraakseen Lukon ensi tiistaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo