Toisessa erässä tappelu ja neljä maalia - Tappara jatkoi vahvaa pelaamistaan

Erik Riska ja Aleksi Salonen tiputtivat hanskat toisessa erässä.
Tappara jatkoi vahvoja otteitaan Sportia vastaan. Pelissä nähtiin yhteensä yhdeksän maalia ja tappelu. Peli päättyi Tapparan voittoon lukemin 6−3, ja varsinkin Tomas Zaborsky pelasi vahvan ottelun.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisena, ja molemmat joukkueet puolustivat hyvin. Ottelua ehdittiin pelata kuusi minuuttia, kun Michael Parks menetti kiekon hyökkäyspäässä ja yritti riistää kiekon takaisin, mutta otti tilanteesta koukkaamisjäähyn.

Tapparan ylivoima lähti hyvin pyörimään ja puolen minuutin jälkeen kiekko oli Rasmus Rinteen maalissa. Juhani Jasun epäonnistunut laukaus meni suoraan lapaan Tomas Zaborskylle, joka yritti nostaa kiekon ylös, mutta peliväline jäi pyörimään maalin edustalle. Tapparan kapteeni Jukka Peltola löysi kiekon ja nosti sen Rinteen patjan yli.

Maalin jälkeen Tappara sai pelinsä pyörimään ja rakensi hyviä paikkoja, mutta Rinne kesti. Kello näytti 13:41, kun Valtteri Kemiläinen laukoi viivalta; Zaborsky otti kiekon maalin edessä ja laittoi sen tyhjiin.

Toinen erä tapahtumia täynnä

Toinen erä alkoi Sportin ylivoimalla, mutta Tappara pelasi hyvin alivoimalla ja Sport ei saanut pakkopeliään käyntiin. Heti alivoiman jälkeen Tappara jatkoi maalintekoa: tällä kertaa Matti Järvinen sai kiekon haltuunsa ja ampui maalin.

Tapparan osuman jälkeen Sport hallitsi peliä hetkellisesti. Tappara vaihtoi ottelun puolivälissä maalivahdin, Dominik Hrachovinan tullessa pois ja Christian Heljangon siirtyessä tolppien väliin. Heljangon puolisko ei alkanut hyvin: Sport teki ensimmäisen maalinsa heti vaihdon jälkeen, kun Joonas Komulainen onnistui.

Vajaa minuutti Sportin kavennuksesta vaasalaisten puolustus nukahti ja päästi Niko Ojamäen vapaasti sisään. Ojamäen kova rannelaukaus meni suoraan verkon yläreunaan. Maali tuli Otso Rantakarin hyvästä syötöstä.

Peli jatkui vauhdikkaana, ja vain puolen minuutin kuluttua edellisestä kiekko oli Tapparan maalissa, kun Aleksi Ainali ohjasi Filip Riskan laukauksen maaliin. Ttilanteessa tunteet kuumenivat ja Erik Riska ja Aleksi Salonen tiputtivat hanskat. Tappelu oli tasainen ja molemmat saivat pari osumaa.

Maalijuhlat jatkuivat

Heti kolmannen erän alussa Tapparan Jasu pääsi läpi ja ampui kiekon varmasti maalin alanurkkaan. Tämän jälkeen peli taas tasantui. Molemmat joukkueet pelasivat hyvin molemmissa päädyissä eikä huippupaikkoja syntynyt. Ajassa 53:48 Tappara pääsi taas maalintekoon, kun Veli-Matti Vittasmäki sai kiekon maalin edessä ja laittoi vielä syötön Kristian Kuuselalle, jolla oli helppo työ viimeistellä.

Kuuselan osuttua maalipaikat olivat vähissä ja molemmat joukkueet puolustivat hyvin. Kolmannen erän viimeisellä minuutilla Sport vielä iski, kun Markus Nenonen sai hyvän syötön Parksilta ja Nenonen nosti kiekon Heljangon patjan yli. 6−3-kavennus jäi lopulta illan viimeiseksi.

Ottelun parhaimmistoa olivat Tapparan hyökkääjät Zaborsky ja Jasu, jotka viimeistelivät tehot 1+1, ja puolustajat Mikko Lehtonen ja Kemiläinen, jotka saalistivat molemmat kaksi syöttöpistettä.