Riskan juhlaottelu päättyi kirvesrintojen voittoon

Mikko Lehtonen onnistui maalinteossa heti olympialaisten jälkeen.
Erik Riska pelasi Tapparaa vastaan 400. ottelunsa Sportin edustuksessa. Tapparan kehno alku ei kuitenkaan lannistanut tamperelaisvieraita ja Tappara otti kahden tasoituksen kautta kolmen pisteen voiton lukemin 3-2.

Tappara oli läpi avauserän kohmeessa. Sport sai luotua useamman vaarallisen tilanteen kirvesrintojen päätyyn, eikä Tapparan hyökkäyspelaaminen lähtenyt alkuunkaan liikkeelle.

− Ensimmäinen erä pelasimme erittäin huonoa puolustusta. Viisaus oli jäänyt tauolle. Toisessa erässä löysimme rytmityksen ja pelasimme hyvän erän muutamaa virhettä lukuunottamatta. Viimeinen oli tasaväkinen. Onneksi saimme sen maalin tehtyä, analysoi Jukka Rautakorpi.

Rautakorpi onnistuikin herättämään suojattiensa hyökkäyksen toisessa erässä. Markus Nenonen rokotti vanhaa seuraansa komealla suorituksella, joka livahti Sport-maaliin helpon näköisesti. Joel Kiviranta ja Antti Kalapudas taiteilivat isäntien johtoaseman uudelleen, mutta Mikko Lehtonen toi kirvesrinnat uudelleen tasoihin.

− Ei ollut maalivahdin heikkoutta. Oli onnea matkassa ja siellä oli tilaa mihin kiekko meni, hymyili ensimmäisen maalinsa kirvesrinnoissa iskenyt Nenonen.

Sport tarjosi Tapparalle kahdella turhalla rangaistuksella mahdollisuuden nousta johtoon. Vaasalaisalivoima ei kuitenkaan antautunut Tapparalle, Jonathan Iilahden ottaessa varmoja torjuntoja tehokkaan puolustuksen takana.

− Erinomaisesti tulimme otteluun ja pelasimme kokonaisuudessaan hyvän ottelun. Oikeanlainen tunne mukana, ei mennyt yli eikä ali. Viimeinen maali harmitti, kun jäi ylivoiman häntä jäljelle ja ylihyökkäsimme neljällä hyökkääjällä, mutta loistava ottelu tänään, Tomek Valtonen kehui suojattejaan.

Ottelun lopulla Sport oli niskan päällä, mutta Tappara selvitti tilanteet ja sai lopulta johtoasemansa. Mikko Lehtosen istuttuaan rangaistuksena loppuun Niko Mikkola toimitti kiekon maalille ja Iilahden torjunnan kautta kiekko lirui maaliin. Maali tarkastettiin videolta Matti Järvisen ollessa Sport-veskarin läheisyydessä.

Voiton myötä Tappara nousi sarjataulukosta kolmanneksi. Kumpikin osapuoli ottelee seuraavaksi perjantaina, kun Sport vierailee Hämeenlinnassa ja Tappara isännöi paikalliskamppailua.