Sport SaiPaa vahvempi Vaasassa - Mika Järvinen voiton takaajana

LIIGA / Raportti
Mika Järvinen pelasi hyvän ottelun Sportin maalilla.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
SaiPa pelasi perjantaina ottelun Sportia vastaan Vaasassa. Sport aloitti ottelun erinomaisesti ja teki ottelun avausmaalin, kun peliä oli kulunut vain 30 sekuntia. Ottelu oli tasainen aina kolmanteen erään asti, mutta Sport oli lopulta päätöserässä vierasjoukkuetta vahvempi. Ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon numeroin 5−2.

Sport aloitti ottelun erinomaisesti ja onnistui maalinteossa heti ottelun ensimmäisellä minuutilla, kun Jesse Paukku laittoi kiekon maaliin ajassa 00.30.

Sport sai maalin jälkeen otteen pelistä ja pääsi kokeilemaan maalia pari kertaa ylivoimallakin. Vaasalaisjoukkueen ylivoima sai rakennettua hyviä paikkoja, mutta Frans Tuohimaa kesti SaiPan maalilla.

Ensimmäisen erän puolivälissä SaiPa pääsi mukaan otteluun ja onnistui hyödyntämään ensimmäisen ylivoimamahdollisuutensa. 1−1-tasoituksen maalintekijänä oli David Goodwin, Joni Nikko ja Topi Nättinen kunnostautuivat syöttäjinä.

SaiPa hallitsi kiekkoa maalinsa jälkeen, ja joukkue sai rakennettua paljon maalipaikkoja. Ajassa 13.21 Ville Koho viimeisteli SaiPan toisen maalin, kun hyökkäjään laukaus oikeasta laidasta upposi maaliin Mika Järvisen taakse.

Erän loppu oli tasainen, ja molemmat joukkueet rakensivat maalipaikkoja, mutta ensimmäisessä erässä ei nähty lisää maaleja ja SaiPa lähti erätauolle 2−1-johdossa.

Sport hyödynsi maalipaikkojaan tehokkaasti toisessa erässä

Toisen erän alku oli erittäin tasainen, mutta kunnon maalipaikkoja ei syntynyt. SaiPa sai kuitenkin otteen ottelusta, eikä Sport saanut riittäviä hyökkäyksiä aikaan.

SaiPa sai erän puolivälissä toisen mahdollisuutensa ylivoimalla, mutta tilanne kääntyikin Sportin eduksi, kun Kalle Maalahti koukkasi Erik Riskan läpiajossa ja tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus. Riska käytti tilaisuuden hyväkseen ja tasoitti ottelun 2−2:een.

Vierasjoukkue hallitsi edelleen peliä tasoitusmaalin jälkeen, ja Sportin hyökkäyspeli jatkui sekavana. Sport otti kuitenkin johdon ottelussa toisen erän viimeisellä minuutilla, kun Mikko Laine laukoi siniviivalta ja Tomi Körkkö ohjasi kiekon SaiPan maaliin.

Sport johti ottelua maalein 3−2 kahden erän jälkeen. 

Sport lappeenrantalaisia vahvempi kolmannessa erässä

Sport aloitti kolmannen erän vahvasti ja sai heti paineen SaiPan päätyyn. Vajaa viiden minuutin pelin jälkeen Sport onnistui jälleen maalinteossa, kun William Wrenn laukoi kiekon maaliin siniviivalta. Sport-kasvatti Eetu Mäki saalisti maalissa Liiga-uransa ensimmäisen tehopisteensä.

Maalin jälkeen ote kääntyi jälleen SaiPalle, mutta Järvinen esitteli Sportin maalinsa suulla loistavia torjuntoja. Sport pystyi pitämään SaiPan maalittomana kolmannessa erässä. Aleksi Ainali viimeisteli ottelun 5−2-lukemat tyhjään maaliin. 

SaiPa-vahti Tuohimaalla oli Vaasassa vaikea ottelu, sillä hän sai ainoastaan 16 laukausta maaliaan kohti, ja niistä neljä upposi maaliin. Tuohimaan torjuntaprosentti oli ottelussa 75,00.

Järvisellä oli puolestaan paljon töitä Sportin maalilla: maalivahti torjui yhteensä 25 laukausta ja torjuntaprosentti oli ottelun päättyessä 92,59.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo