Pelicans heräsi liian myöhään - Sportin urhea puolustaminen toi täydet pisteet

Otto Karvinen kaatoi maalillaan Pelicansin niskaan jääkylmää vettä.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Liigan pudotuspelipaikoista tiukasti taisteleva Sport otti vahvan alun ja loistavasti kestäneen henkisen kantin ansiosta tärkeät pisteet perjantaina Pelicansin isäntänä numeroin 4-2. Edes lahtelaisten väkevä ylivoima ja päätöserä eivät kotijoukkuetta kaataneet.

Avauserässä passiivisella jalalla liikkellä olleen lahtelaislauman maalivahti Janne Juvosen ensimmäisen seitsemän minuutin aikana vaihtoon ampunut Sport piti päänsä ja johtonsa Pelicansin parantuneista otteista huolimatta.

Pussinokkien Juha Leimun ja Juhani Tyrväisen toisen erän maalit toivat vieraiden leiriin toivoa, mutta viimeinen kiri jäi numeroiden valossa näkemättä kolmannen kaksikymppisen aggressiivisesta karvauksesta ja tätä seuranneesta pelin hallinnasta huolimatta.

Tilastot kertovat päätöserästä karua kieltä. Seitsemän ja puolen minuutin kohdalla Pelicansin maalille vaihdettu Joona Voutilainen torjui kolmannessa erässä ainoastaan kaksi kertaa.

− Viisi-viisi-pelissä puolustettiin hyvin. Tiedettiin, että Leimu on hyvä ylivoimapelaaja, mutta siihen ei löydetty lääkkeitä, Sportin pääkäskijä Tomek Valtonen valotti.

Ylivoimamaalit toivat toivoa - Karvinen kaatoi jääkylmää vettä Pelicansin niskaan

Sportin vahva alku näytti jo lannistavan sarjakutosta, kun Tuomas Vänttinen ja uransa ensimmäisen rysän kotkapaidoissa iskenyt Tomas Kubalik tulittivat Juvosen vaihtoon. Keskiviikkoisen Ilves-pelin tapaan vankkoja otteita esittäneen maalivahti Voutilaisen toisen erän kelpovire kannatteli vieraita loppuun asti.

− Sport oli todella valmis alkuun, itseasiassa meidän ensimmänen viisiminuuttinen oli ihan hyvää, mutta pari lapsusta annettiin, yhteistoiminta- ja kommunikaatiovirheitä, Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen tuumi.

Pelicansin väkevän ylivoiman ja Sportin henkisen kantin kestämisen lisäksi kenttätapahtumia tuijottamalla tasaisessa koitoksessa ratkaisevassa roolissa oli kotkapaitojen Otto Karvisen iskemä isäntien kolmas ja samalla voittomaali. Laiturin kauden viides häkki syntyi isäntien avauserän osumien tapaan aivan vieraiden maalivahdin naaman edestä.

− Me herättiin taistelemaan ja vääntämään ja kääntämään. Vielä on hetkiä, että annetaan seuraavassa vaihdossa taas siimaa. Vielä meillä on oppimista, Matikainen sanoi.

− Kolmas erä oli tosiaan puolustamista, vähän kuin ihan yhtä päätä. Muutettiin simppelimmäksi paineen alta lähtöä. Hyvä taistelu, täytyy olla ylpeä jätkistä, miten laittoi itsensä likoon. Hieno voitto meille, Valtonen summasi.

Karvisen 3−1-maali tuli kokoajan otteitaan petranneen Pelicansin kannalta pahaan paikkaan, kun Leimu oli juuri avannut vieraiden hanat. Matikaisen johtamaa laumaa on aiemmin tällä kaudella häirinnyt tappioasemassa pelin puuroutuminen, mutta perjantaina tästä ei ollut tietoakaan.

− Sport on vahva ja on opetettu kamppailemaan. Kolmas erä oli tietysti vähän yhtä päätä, sitkeästi puolusti Sport, Pelicansin pääkäskijä päätti.