Synkkä minuutti toisessa erässä maksoi Sportille pisteen

LIIGA / Raportti
Tasoitusmaalia survottiin maalivahdinkin kanssa verkon perukoille.
Kuva © Harri Bragge -www.hb-photography.fi-
Sport otti Ilvestä vastaan tuntuvan johdon, kunnes Karri Kiven aikalisästä tupsukorvat havahtui kamppailuun mukaan. Ilveksen tehokas minuutti toisessa erässä enteili jo avausvoittoa, mutta Sport onnistui ylivoimalla ja lopulta jatkoajalla nappaamaan voiton Michael Parksin toimesta.

Sport aloitti ottelun sisukkaasti, jota kuvasi parhaimmillaan kotkapaitojen avausmaalin tekijä. Sam Povorozniouk otti vastaan kovan taklauksen Ilves-päädyssä ja luisteli suoraan vaihtoaitioon ottamaan happea. Kotvasen kuluttua yhdysvaltalaishyökkääjä pääsi unelmapaikalle kokeilemaan napakkaa rannelaukausta, eikä Antti Lehtosella ollut muuta vaihtoehtoa kuin antautua. Neljällä neljää vastaan Sport sai lisää onnistumisia, kun Ari Gröndahlin laukaus viivan tuntumasta löytyi verkon perukoilta.

Karri Kiven aikalisä kuitenkin herätti tupsukorvat, ja vain toista minuuttia myöhemmin Teemu Rautiainen puolitti vaasalaisten johdon. Sport koki toisessa erässä pahan uinahduksen otteissaan, joka maksoi heidän johtoasemansa. Juhani Tammisen heitto kaukaa löytyi kuin löytyikin tasoitusosuman merkeissä, ja vain 54 sekuntia myöhemmin Stefan Espeland johdatti ylivoimalla tamperelaisvieraat kuskin paikalle. Vaasalaisisännät olivatkin hätää kärsimässä useaan otteeseen, mutta Ilves ei saanut käännettyä veistä Sportin haavassa.

− Kauden ensimmäiseen pisteeseen täytyy olla tyytyväinen. Pitää olla tyytyväinen kahden tehopisteen iltaan ja omaan esitykseen. En tiedä, mikä suonenveto siinä minulle tuli, kun yleensä tuollaiset kikat eivät minulta onnistu, myhäili Ilveksen Tamminen.

Ylivoimamaali näki päivänvalon

Teemu Lepauksen otettua rangaistus toisen erän loppusummerilla Sport onnistui tekemään kauden ensimmäisen ylivoimamaalinsa, kun Michael Parks tasoitti lukemat viimeisen erän ensimmäisellä minuutilla. Molemmille osapuolille tarjoutui päätöserässä paikkoja uusia johto. Varsinkin Ilves sai loppuminuuteilla monta hyvää laukaisupaikkaa, mutta Mika Järvinen oli mies paikallaan, kun Sport sitä kipeiten kaipasi.

− Sport tuli vahvasti päälle, ja kahden maalin johto oli ihan ansaittua. Samoin oli meidän nousu johtoon, ja vaasalaisten tasoitus sen jälkeen. Vähän helposti luovuimme kiekosta jatkoajalla, ja kaveri niittasi siitä voiton. Siinä näin niinkuin lyhkäisyydessään, Kivi totesi taiston laannuttua.

Jatkoajalla tasoitusmaalin iskenyt hyökkääjä päätti pukea itselleen sankarin viitan. Parks laittoi tasapainoaan myöden kaikki peliin laukauksessaan, ja pikkumusta löytyi yläriman kautta maalista. Näin ollen Sport otti kauden avausvoiton Kuparisaaressa, ja Ilves onnistui avaamaan pistetilinsä.

−Näen ottelun samalla tavalla kuin Kivi. Huomaa kyllä, että olemme olleet Karrin kanssa samassa studiossa. Jatkoajalla voi tapahtua ihan mitä vaan. Me vaan olimme onnekkaampia. Nuori Povorozniouk parantaa otteitaan koko ajan. Parksille tämä oli ensimmäinen hyvä runkosarjapeli. Harjoituskaudella hän oli erinomainen, ja nyt hän oli hyvä, analysoi Tomek Valtonen ulkomaalaisvahvistuksiaan.

Sport suuntaa seuraavaksi Ouluun haastamaan Kärppiä lauantaina, ja Ilves vierailee samaan aikaan Hämeenlinnassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo