BOS - CBJ 2.00
STL - DAL 4.30

Ilves venytti voittoputkensa viiden ottelun mittaiseksi

LIIGA / Raportti
Joona Ikonen jatkoi hyvää virettään.
Kuva © Saana Hakala
Alkuhankaluuksien jälkeen Ilves onnistui tehokkaasti maalintekopaikoissaan ja ei jättänyt Sportille vastaan. Sport oli vaikeuksissa puolustusalueella, jonka Ilves käytti röyhkeästi hyväkseen.
Lähtökohdat 

Uuttera työnteko tuotti Sportille maukkaan vierasvoiton Hämeenlinnasta. Seuraavaksi kotkapaitojen katse siirtyi Ilvekseen, joka on ollut kovaakin kovempi vastus vaasalaisille.

Maalivahtipelaaminen 

Mika Järvinen teki ottelussa kaiken minkä yksin voi 32 torjunnalla. Maalivahdin vaihtoakaan ei Sport käyttänyt, joten kaikki kahdeksasta Ilveksen maalista seitsemän meni Järvisen selän taakse. 

Puolustuspelaaminen 

Sportin puolustus ei ollut kaikkein terävimmillään maalin edustalla, josta Ilves rokotti kolme osumaa. Myös avauksissa kotijoukkueella oli ongelmansa Ilveksen aktiivisen karvauksen johdosta.

Hyökkäyspelaaminen 

Antti Kalapudas iski ottelun avausmaalin, ja toi Sportin tasoihin toisessa erässä. Kalaputaan ensimmäinen maali syntyi erikoisesti, kun Ilves-hyökkääjä Panu Mieho temppuili pikkumustan omaan maaliinsa. 

Päätöserässä Sport pääsi hyökkäämään parhaiten, mutta ei ehtinyt keksiä tarpeeksi aseita Ilves-puolustuksen murtamiseen.

Erikoistilanteet 

Sport ei ylivoimalla juurikaan päässyt yrittämään maalintekoa. Päätöserän lopuilla Sport laittoi kaiken likoon kuuden kenttäpelaajan ylivoiman muodossa, mutta maali syntyi ainoastaan omaan verkkoon. Alivoimat Sport suoritti moitteettomasti.

Lähtökohdat 

Voitettuaan Jukurit jalkapallolukemin Ilves saapui Vaasaan kauden ensimmäistä kertaa. Tupsukorvat tarvitsisivat tehokkuudesta enemmän irti, mikäli haluaisivat lähteä Kuparisaaresta pisteiden kera.

Maalivahtipelaaminen 

Ilves-maalivahti Antti Lehtonen pelasi myös hyvin ottein. Sportin kolmannen maalin Lehtonen olisi saanut parempana päivänä kiinni, mutta Kalaputaan osumille veskari ei voinut mitään. Varsinkin, kun ensimmäisen maalin laittoi oma pelaaja sisään.

Puolustuspelaaminen 

Tamperelaisvieraiden puolustus onnistui pitämään Sportin aisoista, eikä kotkapaidat päässeet monesti laukomaan kohti Ilves-maalia b-pisteiden paremmalta puolelta.

Jälkimmäisissä takaiskuissa Ilveksen puolustus ei ollut aktiivisimmillaan ja peruutti liikaa. 

Hyökkäyspelaaminen 

Ilves haki hanakasti maalin eteen tilanteita ja onnistui luomaan tukun hyviä paikkoja. Erityisesti Ilveksen ykköskenttä oli kovassa iskussa, kun Teemu Rautiainen-Arttu Ruotsalainen-Joona Ikonen merkkauttivat yhteensä yhdeksän tehopistettä.

Hyökkääjien karvaus ja aktiivinen haastaminen tuotti hyviä tilaisuuksia, jotka Ilves käytti tehokkaasti hyödykseen. Näistä tilanteista Ilves -hyökkääjä Tuomas Salmela onnistui iskemään Liiga-uran avausmaalinsa.

Erikoistilanteet 

Vajailla tasakentällisillä Ilves onnistui maalinteossa kahdesti. Ylivoimaa tamperelaisvieraat eivät juurikaan päässeet yrittämään. 

Alivoimalla Ilves upotti viimeisen naulan arkkuun iskemällä kiekon tyhjiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo