Ilves vei pisteet Vaasasta - Tapio Laakso tehokkaana

Ilves haki pisteet Vaasasta.
Vaasassa pelattiin lauantaina kamppailu Sportin ja Ilveksen välillä. Ensimmäinen ja toinen erä oli Ilveksen hallintaa, mutta kolmannessa erässä Sport taisteli tiensä maalin päähän. Tamperelaisjoukkue otti kuitenkin lopulta voiton numeroin 4-2.

Ilves oli ensimmäisessä erässä joukkueista vahvempi, vaikka Sport sai enemmän laukauksia maalia kohti. Ilves hallitsi kiekkoa kotijoukkuetta paremmin ja puolusti oman maalinsa edustaa erinomaisesti.

Tamperelaisjoukkue sai ottelun alussa kokeilla ylivoimaa, kun Erik Riska istui jäähyaitiossa poikittaisesta mailasta. Ilveksen ylivoima lähti hyvin käyntiin. Vain 14 sekuntia ehti kulua, kun Teemu Rautiainen laukoi Ilveksen 1−0-johtoon Tapio Laakson syötöstä.

Ensimmäisen erän jälkeen Sportilla oli kahdeksan laukausta maalia kohti, Ilveksellä puolestaan kuusi.

Mika Järvinen piti Sportin pelissä mukana

Ilves aloitti toisen erän loistavasti ja teki maalin erän ensimmäisellä minuutilla. Olli Vainio toimitti kiekkoa maalia kohti ja Joona Ikonen löi kiekon maaliin. Laakso saalisti maalissa illan toisen syöttöpisteensä.

Ilves jatkoi vahvaa pelaamistaan toisessa erässä: yhteensä 15 laukausta maalia kohti toisessa erässä, Sportilla oli puolestaan vain kolme. Sport-maalivahti Mika Järvinen piti kuitenkin joukkueensa pelissä mukana.

Sport teki pienestä laukaisumääristään huolimatta ensimmäisen maalinsa, kun Joonas Komulainen riisti kiekon siniviivalla ja syötti eteenpäin Olavi Vauhkoselle, joka laittoi kiekon rystyllä maaliin.

Sportin taistelu ei riittänyt

Ilves aloitti kolmannenkin erän loistavasti ja teki jälleen maalin erän alussa. Teemu Lepaus kunnostautui 3−1-osuman maalintekijänä, Juuso Pulli ja Juhani Tamminen syöttäjinä.

Sport taisteli kuitenkin sinnikkäästi kolmannessa erässä ja otti maalivahdin ulos, kun peliaikaa oli jäljellä kolme minuuttia. Jesse Paukku onnistui tekemään maalin vajaa minuuttia myöhemmin, ja ottelun loppu oli tiukkaa taistelua.

Sport sai ottelun loppuminuuteilla vielä kokeilla ylivoimaa, mutta ylivoimapeli ei lähtenyt kunnolla käyntiin ja Laakso pääsi laittamaan kiekon tyhjään maaliin. Ilves voitti siten ottelun numeroin 4−2.

Ilves teki ottelussa yhden ylivoimamaalin ja viimeisteli neljännen maalinsa tyhjään maaliin alivoimalla. Ilves hoiti myös alivoimansa hyvin: Sportilla oli kaksi ylivoimamahdollisuutta, mutta vaasalaisjoukkue ei saanut niissä maalia aikaan.