Ei kahta ilman kolmatta - IFK jatkoaikavoittoon Vaasassa

LIIGA / Raportti
Joonas Rask aukaisi ottelun maalihanat ja myös sulki ne.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
IFK ei lannistunut Sportin tuottamista takaiskuista, vaan nousi kahdesti tasoihin ja nappasi kolmannen jatkoaikavoiton putkeen.
Lähtökohdat 

Hyvin levännyt ja harjoitellut Sport aloitti kautensa kotona voitokkaasti Pelicansin kustannuksella. Nyt vastaan asettui vaarallinen, fyysinen ja nopeatempoinen IFK.

Maalivahtipelaaminen 

30 torjuntaa ottelussa ottanut Sami Aittokallio ei pelannut parasta otteluaan. Iikka Kangasniemen tasoitusosuma oli myös puolustuksen virhe, mutta parempana päivänä Sport-veskari olisi saanut vedon kiinni.

Lisäksi Joonas Rask yllätti Aittokallion pienestä kulmasta jatkoajalla, ratkaisten kahden pisteen voiton helsinkiläisvieraille.

Puolustuspelaaminen 

IFK:n kovakouraiset hyökkääjät laittoivat Sport-puolustuksen kovalle koetukselle. Maalin edustalla kotijoukkueen pakistolla oli kova työ antaa Aittokalliolle täysi työrauha, 

Hyökkäyspelaaminen 

Sport rakensi nopeita hyökkäyksiä, jotka tuottivat hyvällä prosentilla maalipaikkoja. Maalipaikat Sport onnistui myös hyödyntämään tehokkaasti, pakottaen IFK-puolustuksen seisomaan paikoitellen varpaillaan.

Vaasalaisten kanadalaishyökkääjä Brody Sutter toi kotkapaidat tasoihin ensimmäisessä erässä ja iski ensimmäisen maalinsa Sport-nutussa.

Erikoistilanteet 

Kahden miehen ylivoiman Sport onnistui hyödyntämään, mutta IFK-puolustus ei järkkynyt muissa alivoimatilanteissa.

Myös kotijoukkueen alivoimapelaaminen oli hyvässä iskussa. Nelikko ei arkaillut heittäytyessään kiekon eteen ja sadan prosentin alivoima kertonee samaa tarinaa.

Kaikki Liigan otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/otteluvideot/liiga
Lähtökohdat 

Helsingin IFK oli ennen Vaasaan saapumista taistellut kahden pisteen voitot Jyväskylässä ja Mikkelissä. 

Maalivahtipelaaminen 

Markus Ruusulle ottelu ei ollut helpoimmasta päästä. Sport hyökkäyskuviot veivät ajoittain IFK-puolustuksen ulos tilanteista, mutta IFK:n veräjänvartija venyi 25 torjunnassa pariin tv-torjuntaan.

Puolustuspelaaminen 

Sport-hyökkäyksen syöttely oli paikoitellen pahinta myrkkyä IFK:n raamikkaalle pakistolle. Helsinkiläispuolustus oli hätää kärsimässä, mutta onnistui vaikeuksista huolimatta Ruusu viimeisenä turvanaan pitämään lukemat hallinnassa.

Hyökkäyspelaaminen 

IFK pakotti Sportin ahtaalle hyökkäyspäässä. Raskin avausmaali syntyi hyökkääjän hyvästä pelisilmästä ja tilanteen seuraamisesta loppuun.

Micke-Max Åsten teki lähempää tuttavuutta hyökkäyspään karvauksissa ja tilanteiden jälkilöylyissä.

Vaikka Sport nousi tasoituksen jälkeen kahdesti johtoon, helsinkiläisvieraat kuittasivat takaiskun varsin lyhyessä ajassa.

Jatkoaikaa ei tarvinnut pelata kuin hieman yli minuutti, kun Rask ratkaisi illan toisella osumallaan voiton IFK:lle.

Erikoistilanteet 

IFK haki ahkerasti viivalta vetoja, mutta suurin osa yrityksistä ei päätynyt Sport-maalia päin. Alivoimalla vieraiden puolustus laittoi miestä seinälle, tyrehdyttäen vaasalaisten parhaimmat tilaisuudet.

Erikoista 

IFK-hyökkääjä Tommi Santala vastasi joukkueensa ensimmäisestä tasoituksesta. Maali oli kokeneelle hyökkääjälle ensimmäinen yli kymmeneen vuoteen Liiga-jäillä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo