Sport voitti tasaisen Kasitien derbyn - yhteensä 47 rangaistusminuuttia

Ottelussa nähtiin paljon kamppailuja maalin edessä.
Illan ottelussa kohtasivat Vaasan Sport ja Porin Ässät. Derbyssä nähtiin tiukkaa kamppailua ja paljon rangaistuksia. Sport pelasi vahvan kolmannen erän ja voitti ottelun 4-2.

Ensimmäisen erän loppusekunneilla ulosajo

Ensimmäisessä erässä Ässät oli vahvempi joukkue, mutta Sport pystyi rakentamaan paikkoja vastahyökkäyksien kautta. Ässät rakensi paljon paikkoja erän aikana, mutta Mika Järvinen kesti Sportin maalissa. Varsinkin Ässien Jesperi Kotkaniemi pelasi vahvan avauserän.

Sport otti ensimmäisessä erässä kolme jäähyä, mikä antoi Ässille vahvan otteen ottelusta. Ässien kultakypärä Antoine Laganière teki erän loppusekunneilla ruman tempun, kun kanadalaishyökkääjä nosti kyynärpään pystyyn Filip Riskan luistellessa ohi. Laganièren kyynärpää osui pahasti Riskan päähän ja tuomarit antoivat kanadalaiselle pelirangaistuksen.

Rikkonainen peli jatkui toisessa erässä

Sport aloitti toisen erän vajaan viiden minuutin ylivoimalla, kun Laganièren ulosajo tapahtui aivan toisen erän lopussa. Sport ei saanut ylivoimaansa koko viiden minuutin aikana käyntiin ja Ässät hoiti alivoiman ongelmitta.

Sport pelasi ylivoimansa jälkeen vahvasti ja sai paineen Ässien puolustusalueelle, ja vajaa kaksi minuuttia ehti kulua, kunnes Ässät otti seuraavan jäähyn. Sport ei saanut tälläkään kertaa ylivoiman toimimaan ja Ässät kesti jälleen.

Sport pelasi tämän jälkeen vielä yhden ylivoiman, mutta Sportilla ongelmat jatkuivat. Ässät selvitti alivoiman ja pari minuuttia myöhemmin nähtiin ottelun avausmaali. Marco Insam ampui kiekon maalin ylänurkkaan läpiajosta Jere Seppälän hienosta syötöstä.

Sport onnistui lopulta tekemään ylivoimamaalinsa, kun Michael Parks tasoitti ottelun ajassa 34.54. Maalin jälkeen Sport jatkoi vahvasti, ja erän viimeisellä Joel Kiviranta heitti kiekon maalille ja se upposi Henri Kiviahon maaliin.

Vahva kolmas erä toi kotijoukkueelle voiton

Kolmannen erän alussa peli oli tasaista ja molemmat joukkueet rakensivat paikkoja, mutta maaleja ei syntynyt. Kolmatta erää ehti kulua seitsemän minuuttia, kun Sportin kultakypärä Ari Gröndahl ampui maalin siniviivalta.

Maalin jälkeen Sport hallitsi peliä, ja aika kului nopeasti kolmannessa erässä. Sport jatkoi maalintekoa, kun Antti Kalapudas sai kiekon maalin takana ja antoi loistavan syötön Joonas Komulaiselle, jolla oli helppo tehtävä laittaa kiekon maaliin.

Ottelun lopulla Ässät taisteli, ja se tuotti tulosta. Kristian Tuohilampi laukoi kiekon siniviivalta maalia kohti, ja kiekko livahti Järvisen patjojen välistä maaliin. Sport pelasi maalin jälkeen varmasti ja ottelun loppunumerot olivat 4-2.

Molempien joukkueiden alivoima toimi

Ottelussa nähtiin paljon erikoistilanteita, mutta ainut ylivoimaosuma oli Parksin 1-1-tasoitus. Varsinkin Filip ja Erik Riska pelasivat hyvin alivoimalla ja olivat tänään iso osa sitä, että Sport voitti ottelun.