Yksi virhe pilasi täydellisen maalivahtipelin

LIIGA / Raportti
Vain Elmeri Kaksonen onnistui maalinteossa.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
SaiPan ja Lukon ottelua sävytti vahva maalivahtipeli. Ottelu säilyi maalittomana 56 minuutin ja 37 sekunnin ajan, ennen kuin Elmeri Kaksonen onnistui iskemään lappeenrantalaisille voittomaalin.

Sekä 29 kertaa torjunut SaiPan Frans Tuohimaa että 14 kertaa kiekon tiellä ollut Kaapo Kähkönen olivat pelanneet täydellisen ottelun aina Kähkösen yhteen virheeseen asti.

Rohkeasta mailapelaamisestaan tunnettu Kähkönen yritti purkaa kiekon maalin takaa, mutta David Goodwin pääsi väliin. SaiPan jenkkihyökkääjä syötti kiekon maalin eteen Elmeri Kaksoselle, joka nosti kiekon maaliin. Kähkönen ei onnistunut torjumaan, vaikka ehtikin takaisin maalilleen.

− Tänään emme laukoneen paljon, mutta kuitenkin riittävästi, SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä totesi.

SaiPalle voitto oli viides peräkkäinen. Kolmen pisteen voitosta oli kuitenkin kulunut aikaa, sillä putkessa on kaksi voittoa jatkoajalta tai voittomaalikilpailusta

− On hienoa saada se kolmaskin piste, mutta tämäkin oli maalin peli. Jos maali olisi syntynyt kolme minuuttia myöhemmin, se olisi ollut taas jatkoaikavoitto, SaiPan maalivahti Tuohimaa myhäili.

Ensimmäistä erää sävyttivät rangaistukset, joita nappasi kotijoukkue SaiPa peräti 18 minuutin edestä. Kaksonen istui 2+10-minuuttisen päähän kohdistuneesta taklauksesta ja kolme muta pelaajaa kaksiminuuttisen. Lukko sai pelata minuutin verran myös viidellä kolmea vastaan, mutta SaiPa onnistui peittämään laukaukset varsin hyvin ja olemaan myös paikallaan paluukiekoissa. Näin ensimmäinen erä päättyi maalittomana.

− Ensimmäisessä erässä vastustajalla oli paljon paikkoja, mutta kaksi viimeistä erää puolustimme todella hyvin. Mielestäni olimme kaksi erää parempi joukkue, joten sikäli ansaitsimme voiton, Tuohimaa arvioi pelin kulkua.

Toisessa erässä SaiPa oli hallitsevampi osapuoli. Joukkue loi hienoja tilanteita, jotka Lukon maalilla Kähkönen onnistui kuitenkin torjumaan. Maalin edestä täysin vapaasti pääsivät yrittämän vuorollaan Cody Kunyk ja Kaksonen. Toisessa päässä Lukko pääsi kertaalleen ylivoimalle, jonka aikana se loi parhaat tilanteensa. Toisessakaan erässä ei kuitenkaan maaleja nähty.

Myös Lukolle tuomittiin 2+10-minuuttinen päähän kohdistetusta taklauksesta, ja sen sai Rony Ahonen. Rangaistus ei tyydyttänyt Pekka Virtaa.

− Neljä ylivoimaa ensimmäisessä erässä vei enemmän kuin toi. Sen jälkeen ei tarvitse olla neropatti ymmärtääkseen kumpi saa seuraavan ylivoiman, Virta näki.

Kolmas erä alkoi vahvalla SaiPan painostuksella, ja Lukko joutuikin pelaamaan pitkään samalla kentällisellä pitkien kiekkojen takia. SaiPa ei kuitenkaan siinä vaiheessa onnistunut hyödyntämään etua kentällisten energiassa, vaan ratkaisu jäi myöhempään vaiheeseen. Tuohimaa joutuivähän ennen SaiPan voittomaalia torjumaan Jere Fribergin rysty-yrityksen. Kaksosen maalin jälkeen Lukko pelasi viimeiset puolitoista minuuttia kuudella viittä vastaan, mutta maalia ei nähty kumpaankaan päähän, kun SaiPankin yritys kaunistella lukemia päätyi tolppaan.

− Mä en nähnyt meiltä hyvää esitystä, voitosta pelattiin silti. Aika paljon jäi Mikkelin ja Lappeenrannan väliin meiltä, Virta myönsi.

− Tällä tavalla pitää puolustaakin tällä tasolla. Alivoima alkaa olemaan parempaa, virheistä on alettu oppimaan, Lehterä arvioi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo