Jukureiden tehottomuus jatkui - SaiPalle arvokkaat sarjapisteet

Tuohimaa nollasi Jukurit.
SaiPa ja Jukurit taistelivat sarjapisteistä tasapäin Lappeenrannan keskiviikkoillassa. Kotijoukkue korjasi ottelusta vierailijan vahvasta loppukiristä huolimatta sarjapisteet maalein 1-0.

Ottelun avauserä eteni hyvin tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan kertaalleen ylivoimaakin, mutta todelliset maalipaikat jäivät vähiin.

Erän paras tilaisuus aukesi SaiPan kultakypärä Matti Järviselle, joka karkasi Zach Budishin kiekonmenetyksen seurauksena alivoimalla läpiajoon. Hyökkääjän yritys oli kuitenkin ponneton ja Sami Rajaniemi hoiti tilanteen helposti.

Toisessakin erässä pelattiin hyvin tasaisesti, joskin tilanteita syntyi jonkin verran ensimmäistä enemmän. SaiPa iski ottelun avausmaalin erän puolivälin jälkeen, kun Elmeri Kaksonen karvasi kiekon Samuli Piipposelta, kiersi maalin ja syötti maalin eteen Tero Koskirannalle. Koskiranta napautti kiekon suoraan syötöstä Rajaniemen selän taakse.

Takaiskumaali toi virtaa mikkeliläisryhmän pelaamiseen ja erän loppupuoli mentiinkin vieraiden komennossa. Frans Tuohimaa kuitenkin kesti maalillaan tiiviin puolustuksen avustuksella Jukureiden lähentelyt ja erätauolle poistuttiin kotijohdossa.

Jukurit jatkoi päätöserässäkin vahvalla otteella halliten päätöserää täysin. Henrik Koivistolla oli edessään jo avoin maali, mutta SaiPa-hyökkääjä Ville Koho pelasti tilanteen oikea-aikaisella heittäytymisellään.

SaiPa-vahti Tuohimaa oli myös päätöserässä mies paikallaan ja torjui muutaman kerran komeasti lappeenrantalaisveräjällä. Jukurit haki tasoitusta ilman maalivahtiakin reilun kolmen minuutin ajan, mutta todellista painetta joukkue ei miesylivoimalla onnistunut saamaan, vaan SaiPa sai puolustettua oman maalin vahvasti.

− Jukureiden kolmannen erän rynnistyksestä sanon, että se oli hallittua puolustamista meiltä. Olen tyytyväinen miten puolustettiin ja hyvä, voittava maalivahtipeli siinä takana, SaiPa-luotsi Ari Santanen kehui.

Jukureille tappio oli jo kuudes peräkkäinen ja SaiPa nousi voittonsa ansiosta vain neljän pisteen päähän 11. sijaa miehittävästä mikkeliläisryhmästä. Jukureiden pistemetsästys jatkuu jo torstaina, kun se saa vieraakseen Sportin. SaiPa puolestaan pelaa seuraavan kerran perjantaina kotikaukalossaan KooKoota vastaan.

− Molemmat joukkueet ovat olleet pienoisessa kriisissä maalinteon kanssa, joten sen osasi varmasti arvata millainen peli tästä tulee, totesi Santanen.

− Onneksi oltiin tänään tuon yhden maalin verran terävämpiä maalipaikoissa. Ei niitäkään tuolla hirveästi ollut ja mallikkaasti molemmat joukkueet puolusti.

Jukureiden päävalmentaja Risto Dufva näki tappiosta huolimatta joukkueensa suorittamisen tason hyvänä.

− Ei meidän peli on siitä mihinkään romahtanut. Me ollaan pelattu joulun jälkeenkin hyviä pelejä, mutta sarja on erilainen tammi-helmikuussa kuin syys-lokakuussa. Vaatimustaso pelissä on kovempi ja monet meidän pelaajista on opettelemassa vasta meidän tarjoamille vastuille tai ylipäätään liigapelaajiksi, Dufva sanaili.

− Samanlaisia pelejä pelattiin syyskaudella ja onnistuttiin nappaamaan pisteitä. Nyt peli on selvästi ahtaampaa ja yksittäisestä pelaajasta ulosmittaaminen on piukempaa.

− Meidän tyyli oli tänään ihan tyylikäs, mutta pisteitä nolla. Tästä otetaan oppia ja lähdetään huomenna uuteen taistoon, jukuriluotsi päätti.