Kunyk naulasi voittomaalikilpailussa

LIIGA / Raportti
Cody Kunyk vastasi illan ainoasta osumasta.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Perjantai-illan SaiPan ja Helsingin IFK:n välinen ottelu pelattiin Kisapuistossa pidemmän kaavan kautta. Ottelusta muodostui lopulta puolustustaistelun ruumiillistuma, joka ratkesi SaiPa-hyökkääjä Cody Kunykin upottaessa pikkumustan voittomaalikilpailussa ohi HIFK-vahti Atte Engrenin.

Kohteliaana isäntänä SaiPa tarjoili heti ottelun alkuun Liigan viidenneksi tehokkaimpana ylivoimajoukkueena iltaan lähteneelle HIFK:lle ylivoimaa, kun SaiPa-puolustaja Lasse Lappalainen passitettiin istumaan kahden minuutin kampitusrangaistusta vain 37 sekunnin pelin jälkeen.

HIFK ei kuitenkaan onnistunut käyttämään tarjottua tilaisuutta hyväkseen. Kaksiminuuttisen parhaasta maalintekotilanteesta vastasikin kotijoukkueen Valtteri Virkkunen, joka karkasi alivoimalla läpiajoon. Virkkusen yritys pysähtyi kuitenkin HIFK:n maalilla seisseen Atte Engrenin varusteisiin.

HIFK pääsi erässä toistamiseen ylivoimalle, kun punanuttujen tehosentteri Juhani Tyrväinen ajoi röyhkeästi maalille pakottaen SaiPa-puolustaja Per Savilahti-Naganderin rikkomaan. Niin HIFK kuin SaiPakin pääsivät erikoistilanteen aikana yrittämään maalintekoa. Ylivoima päättyi HIFK:n ruotsalaissentteri Patrik Carlssonin ottamaan hyökkäysalueen kampitusjäähyyn.

SaiPa pääsi rangaistuksen kärsittyään peliin paremmin mukaan. Vahva pyörityskään ei kuitenkaan konkretisoitunut ottelun ensimmäiseksi maaliksi. Kaikista lähimmäs maaliverkkojen heilauttelua pääsi kotijoukkueen ykkösparissa pelannut puolustaja Lauri Taipalus.

Tyrväisen johtama kolmoskenttä sai avauserässä SaiPa-alueelle hyvää painetta, mutta kotijoukkueen maalilla Frans Tuohimaa hoiti syntyneet tilanteet kunnialla loppuun.

Maalinestopeli maalintekoa tehokkaampaa

Myös toisessa erässä peli oli vauhdikasta. Molemmat joukkueet esittivät hyökkäyspäässä hyviä yksilösuorituksia, mutta onnistuivat myös torppaamaan syntyneet maalintekotilanteet vahvalla puolustajien ja maalivahdin yhteispelillä.

Toisen erän loppupuolella HIFK-puolustaja Saku Salmela nosti kiekon katsomoon rangaistuksen arvoisesti, mutta edes kärkikynäänsä esitellyt SaiPa-hyökkääjä Jonatan Tanus ei päässyt iskemään keikkoa sivuverkkoa lähemmäs maalia.

Kolmannessa erässä 3733 lipun ostanutta katsojaa pääsi ihmettelemään niin paluumuuttaja Markus Kankaanperän hyviä otteita kuin SaiPan Saku Salmisenkin puolittaista läpiajoa. HIFK:n ykkössentteriksi illan kamppailuun merkitty Panu Mieho roikkui kuitenkin Salmisessa kiinni jäähyn arvoisesti. SaiPan illan kolmas ylivoima ei kuitenkaan räjäyttänyt SaiPan fanikatsomoa, vaan Engren jatkoi vahvaa iltapuhdettaan.

Myös viime peleissä hyvin esiintyneelle SaiPa-hyökkääjä Joni Nikolle siunaantui varsinaisen peliajan loppuhetkillä paikka ratkaista ottelu, mutta Engren veti pidemmän korren.

Ottelun kolmannen erän päätyttyä kiikarilukemiin 0−0 oli Kisapuistossa edessä jatkoaika jo kolmatta kertaa peräkkäin.

Jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua

Jatkoajalla SaiPan kanadalaisvahvistus Cody Kunyk haastoi näyttävällä yksilösuorituksellaan niin Engrenin kuin ottelun videotuomarinkin. SaiPan pelaajat ehtivät jo aloittaa voitonjuhlat ja rynnätä jäälle, kun ottelun tuomaristo ilmoitti tilanteen vaativan videotarkistusta. Lopulta Kunykin katsottiin kuitenkin törmänneen Engreniin ennen kiekon maaliin lipumista, joten maali hylättiin maalivahdin estämisenä.

− Tilanne otettiin heti maltilla, eikä lähdetty sitä vielä sen enempää juhlimaan. Odotettiin rauhassa tuomiota. Siinä on kuitenkin muutama vaihto, jossa voi tapahtua mitä vain, kommentoi tapahtunutta Joni Nikko.

SaiPa pääsi vielä jatkoajan lopussa yrittämään ratkaisua ylivoimalla, kun Tyrväinen komennettiin jäähyaitioon kampituksesta. Illan viimeinen ylivoima ei kuitenkaan tuonut kotijoukkueelle toivottua ratkaisua.

Ottelun ensitahtien lyömä tempo kantoi kuitenkin loppuun asti, sillä molempien joukkueiden maalivahti- ja maalineduspelaaminen oli Kisapuiston illassa viritetty huippuunsa.

Ratkaisu saatiin lopulta voittomaalikilpailussa, jossa Kunyk oli illan ainoa onnistuja ratkaissen SaiPalle arvokkaat kaksi pistettä.

Itse otteluun Nikko oli tyytyväinen.

− Hyvät fiilikset. Oltiin kärsivällisiä ja saatiin parannettua niitä asioita, joita lähdimme parantamaan. Meillä on ollut muutamia toistuvia asioita, jotka ovat vaivanneet. Nyt saimme niitä onneksi korjattua. HIFK on kova porukka, vaikka kärsiikin poissaoloista. Tasainen vääntö oli, onneksi se päättyi näin.

Nikko on kauden mittaan kohonnut SaiPan hyökkääjähierarkiassa tasaisesti ylöspäin, mistä mies on iloinen.

− Erittäin tyytyväinen olen tähän hetkeen. Kovalla työllä ja lisääntyneellä vastuulla pääsee peliin paremmin kiinni. Kivempaa on pelata, kun pääsee hyvin rytmiin ja sitä kautta pelin ytimeen kiinni, Nikko summaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo