HIFK:n ahdinko syvenee: "Ollaan aika ohuella langalla tällä hetkellä"

LIIGA / Raportti
Tähän hetkeen pysähtyivät Kisapuiston digitaalit.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Kautensa alavireisesti aloittanut HIFK saapui Lappeenrantaan kurssin korjaaminen mielessään. Punapaitaiset vieraat hallitsivat Kisapuistossa kaukalotapahtumia, mutta keltapaidat kirivät päätöserässä tasoihin ja lopulta jatkoaikavoittoon.

Lähtökohdat otteluun

Sekä SaiPan että HIFK:n kausi on alkanut vaisusti. Kuusi peliä olivat tuottaneet kummallekin vain viisi pistettä. Isäntien kohdalla odotusarvot kauteen lähdettäessä olivat lähtökohtaisesti vieraita maltillisemmat, mutta alkukauden heikko menestys on onnistunut pitämään suuret yleisömassat turvallisen etäisyyden päästä Kisapuiston lehtereiltä.

Sama linja jatkui tänään, vaikka lukemassa olivatkin mukana sekä HIFK:n että lauantai-illan tuoma luontainen lisä.

HIFK saapui Lappeenrantaan niskassaan maalin kotitappio Jukureille. Kotona tappio oli vasta Liiga-kauden toinen, mutta karvaan kalkin makuun helsinkiläiset ovat jo päässeet. Tähänastiset neljä CHL-peliä tuottivat yhtä monta häviötä, ja Liigassa voittoja on alla vain yksi seitsemästä.

Lähtökohtaisesti ottelu oli kummallekin mitä mainioin tilaisuus kirkastaa kilpeä synkän alun jälkeen.

Virheiden sävyttämää pelaamista

Avauserä oli jäähyjen rikkoma. Vähiä selkeitä jaksoja hallitsi HIFK, joka pakotti SaiPan kamppailemaan kovemmin kuin kenties kertaakaan aiemmin tällä kaudella. Vauhtia riitti kosolti, mutta vaaralliset tilanteet kilpistyivät puolin ja toisin jykevään puolustuspeliin.

Tässä loisti erityisesti Markus Kojo. Osasensa oli myös klassisilla pienillä asioilla, jos vieraiden kapteenia Lennart Petrelliä on uskominen. Ja miksei olisi.

─ On tullut virheitä, joita ei välttämättä saisi tulla. Menetellään kiekkoja siellä sun täällä. Kun saatiin kuitenkin hyvä startti, olisi itseluottamuksen kannalta tärkeää, että niitä palkintoja tulisi.

Avausmaalia saatiin odottaa toisen erän lopulle. Kahden miehen ylivoima oli juuri typistynyt yhden miehen ylivoimaksi, kun Jarkko Malisen poikittaissyöttö päätyi takatolpalla päivystäneelle Juhani Tyrväiselle. Tuon kuvion edessä hyvän pelin pelannut Frans Tuohimaakin oli voimaton.

Tasoitus syntyi rahtusen ennen päätöserän puoltaväliä. Topi Nättinen jakoi kiekon b-pisteiden välissä odottaneelle Kalle Maalahdelle, joka sivalsi suoraan syötöstä kauden toisen maalinsa.

─ Paljon oli hyvää, mutta taas tuli yksi maali omiin kolmannessa erässä. Ties monennenko kerran johtoasema menetetään, ja lopussa vielä tappio.

─ Ollaan aika ohuella langalla tällä hetkellä, totesi pettynyt Petrell.

Fiksumpaa työteliäisyyttä

Jatkoaika ehti vanheta vain reilun minuutin, kun Nättinen purehti omista läpi HIFK-kolmikon ja survoi samalla vauhdilla kiekon ohi loistavasti esiintyneen Atte Engrenin. Engren ehti nollata Nättisen kahdesti jo varsinaisen peliajan puitteissa, mutta kolmas kerta sanoi toden.

─ Eihän nämä tappiot mieltä ylennä. Seuraavan kerran maalin eteen mentäessä pitää olla vielä aavistuksen terävämpi ja valmiimpi lyömään sisään, Petrell linjasi.

Tappiokierteen katkaisemiseksi Petrellillä oli selkeä ohje joukkueelleen.

─ Meillä on duunarijoukkue. Meidän pitää tehdä enemmän hommia, mutta fiksummin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo