TPS lisäsi Pelicansin tuskaa - todellinen katastrofi enää muutamien pisteiden päässä

LIIGA / Raportti
Kolme syöttöä kerännyt Ilari Filppula piti Pelicansin puolustusta pilkkanaan Lahdessa.
Kuva © Timo Savela
Pelicansin ja TPS:n välisen ottelun ensimmäisen periodin ensimmäinen kymppi kuvasti vieraiden 2−5-voittoon päättyneen mittelön draaman kaarta mainiosti.

Avausminuuttien aikana kaksi maalia menettänyt isäntäjoukkue kilautteli rautoja useampaan kertaan, eikä palkintoa tullut mistään, kun kiekot pomppivat tylysti vääntäneiden vieraiden kannalta suotuiseen suuntaan.

− Ei tullut yllätyksenä Pelicansin kova painepeli ja raivoisa yrittäminen sekä taklaaminen. Vähän sellainen olo oli, että jalat olivat bussissa. Meillä oli aika rankka bussimatka, melkein mentiin ojaan pari kertaa, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen mietti harvoja hetkiä, jolloin vierasjoukkue ajautui vaikeuksiin.

Avauskympillä kahden hylätyn maalin lisäksi pikkumustan kahdesti tolppaan kolauttanut Pelicans johti vielä toisessa erässä 2−1, mutta tuon jälkeen TPS meni menojaan. Kun isännillä oli pelillisesti vaikea ilta alkua lukuunottamatta ja umpisurkea tuuri, näytti vieraslauma lahtelaisille, miten hyökkäykset ja ylivoimat käytetään hyödyksi.

Päätöserässä kotiyleisöä ärsytti ensimmäisen erän hylättyjen maalien tavoin Patrik Virran saama kymppi. Matikaisen mukaan hän keihästi, ja itseasiassa aluksi näytti siltä, että tilanteesta olisi ollut tulossa ulosajo.

− Aivan selvä keihästys. Tällaiset hommat koskevat meitä tällä hetkellä, todella kovasti, Pelicans-luotsi Petri Matikainen noitui, ja jatkoi:

− Siellä oli paljon hyvää meininkiä, äärimmäisen hyvä ensimmäinen erä, äärimmäisen tasapainoinen ja vahva. Kaverikin oli erittäin tehokas.

TPS viimeisteli tehokkaasti, ympäri omaa hyökkäyspäätä. Kaksi maalia syntyi b-pisteeltä, yksi niiden välistä, yksi b-pisteen ja maalin välistä sekä yksi kauempaa.

Äärimmäisen tehokkaasti viimeistellyt vieraslauma piti samalla hyökkäyspäähän näennäisiä paineita saaneen kotijoukkueen kaukana Oskari Setäsen maalista. Pelicans ei meinannut päästä millään parhaille maalintekosektoreille TPS:n kouluttaessa isäntiä oikein kunnolla, eikä ylivoimakaan ottanut toimiakseen.

− Se on tietysti selvää, että meidän ylivoima oli loistavaa ensimmäisessä erässä, mutta kun piti olla pelissä, niin ei löydetty sitä. Se on elämää. Sekin pystytään ottamaan vastaan, Matikainen sadatteli.

TPS rikkoi tylyllä ja rutiininomaisella voitolla 90 pinnan rajan, ja se lähtenee puolivälieriin kotietupaikan turvin. Pelicans puolestaan on ajautunut jo lähelle katastrofia, sillä viiden pelin tappioputkessa oleva lahtelaislauma on enää seitsemän pistettä edellä viimeistä karsiutujan paikkaa.

− Koko ajan paremmin peliin kiinni. Eilen aloitettiin "uusi kausi", meillä on 12 peliä runkosarjaa jäljellä. Raikas mieli, raikas joukkue, Kaskinen taustoitti keskiviikkona alkanutta uutta vaihetta TPS:n kaudessa.

Jos oli vierasjoukkue varma kiekollisena, sekä tyly alakerrassa, niin isännillä oli taas suuria vaikeuksia monellakin osa-alueella. Viimeistelyn lisäksi alakerrassa tapahtui taas ihmeellisiä koomailuja, jonka seurauksena päätöserässä 2−4-maalin tehnyt Teemu Väyrynen iski viimeisen naulan isäntien arkkuun.

Sekavaa oli myös avauspelaaminen sekä ylivoima. Jos ei laulu muutu, voi Pelicans romahtaa jopa ulos jatkopeleistä.

− Meillä on jätkiä telakalla varsinkin hyökkäyspäässä. Korostan seurajohdonkin vastuuta siitä, että me tarvitsemme tänne äijiä tähän. Pojat ovat tulossa takaisin noin kolmen viikon päästä. Siinä se stoori, päätä pystyyn, eteenpäin mennään, Matikainen päätti viitaten paluulla Miska SiikoseenHannes Björniseen ja Arttu Heikkiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo