Sportin avausviikonlopulle täydellinen päätös - "Maalivahtipeli oli ihan mahtavaa"

Aleksi Laakson maali upotti Pelicansin lauantaina. (Arkistokuva)
Vaasan Sportin pistepussi näyttää Liigassa kahden ensimmäisen pelin jälkeen täyttä kuutta. Sarjaykkönen masensi tyystin maaleitta viikonloppuna jääneen Pelicansin lauantaina Lahdessa jalkapallonumeroin 0-1 puolustaja Aleksi Laakson maalilla.

Lukuisista maalintekopaikoista huolimatta Lahden lauantai-illassa nähtiin siis ainoastaan yksi osuma Janne Juvosen ja ensimmäisen taistonsa tällä kaudella pelanneen Rasmus Rinteen oltua maaleillaan mainiossa vireessä. Sportin kakkospakkiparissa pelannut Aleksi Laakso lapioi pikkumustan nuottaan ensimmäisen erän puolessa välissä.

− Roudariosasto pelasi kiekon maalia kohden ja lähin vähän tukemaan siihen. Kiekko pomppasi lapaan ja sain toimitettua sisään. Pelattiin meidän pelitavan mukaan maalia kohti, aikanaan nimenomaan Lahdessa liigauransa avaushäkin iskenyt puolustaja summasi.

− Pieni nukahtaminen siihen Sportin ensimmäiseen maaliin, ja sitten olla koko ilta perässä, Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen puolestaan pyöritteli taiston tauottua.

Karvaaseen yhden osuman tappioon taipunut lahtelaislauma on viikonlopun jälkeen nollilla - niin tehtyjen maalien kuin pisteidenkin suhteen. Kotikaukalossa joukkuetta piinasi maalinteon tuska etenkin ylivoimalla. Lahtelaiset tuhlasivat viikonloppuna yhteensä kymmenen kahden minuutin ylivoimaa, Sportin isäntänä se sai myös pelata reilusti yli minuutin ajan viidellä kolmea vastaan. Pelicans ajautui Sportin isäntänä hyökkäyspäässä liian usein joko liian pieneen tilaan ja laitoihin.

− Oli aika samantyyppinen peli kuin meillä eilen. Me pystyttiin kokonaisvaltaiseen pelaamiseen, pystyttin luomaan hyviä paikkoja. Tietysti tuska on tuloksen tekemisen kanssa, nollalla maalilla ei peliä voiteta, kotijoukkueen pääkäskijä sanoi.

− Pelattiin keskialue tiiviinä. Maalivahtipeli oli ihan mahtavaa, se tuo hyvän kivijalan, Laakso kertoi ottelun ratkaisevista seikoista.

Täydellisen startin Liigaan saaneen Sportin maaliero on kahden pelin jälkeen 4−1. Sekä vaasalaisten Laakson että Pelicansin Matikaisen mukaan joukkueiden tulee jatkossa parantaa yläkerran peliä.

− Tulos on hyvä, mutta hyökkäyspeliä pitää parantaa, että saadan siitä tehoja lisää, Laakso pohti.

− Ylivoimaan pitää uusia kokonaisuuksia miettiä, jotta se saadaan kondikseen. Tehdään töitä. Kudit ehkä jäivät vähän piippuun, ensimmäisessä erässä meni viisi laukausta kohti maalia ja 12 ohi, Pelicansin Matikainen puolestaan päätti.