Pelicans juhli vaisussa ottelussa - Mestiksen pistelinko tylytti Sportin alakertaa

LIIGA / Raportti
Pelicans tuuletti tiistaina kolmea maalia. (Arkistokuva)
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Piirun verran tehokkaampi hyökkäyspelaaminen ja Pelicans-vahti Janne Juvosen lopun huikeat pelastukset takasivat lahtelaisille täyden pistepotin kotiyleisön edessä numeroin 3−2 Vaasan Sportin isäntänä.

Pelicansin riivaaja Aleksi Ainalin kaksi maalia jäivät vieraiden kannalta lopulta laihaksi lohduksi pudotuspelipaikan karatessa jo 20 pisteen päähän. Matka on tukala, sillä Sportilla on runkosarjaa jäljellä 17 ottelun verran.

− Itse olen pelannut peli kerrallaan. Koittaa nauttia pelaamisesta ja tulla paremmaksi joka päivä. Se on se ainoa reitti tällaisessa tilanteessa. Lätkä on tosi nastaa hommaa, pussinokkien reppuun kuluvan kauden kolmessa pelissä uskomattomat tehot 3+5 paukuttanut hyökkääjä huomautti.

Liigan keskikastissa vääntävä päävalmentaja Petri Matikaisen johtama Pelicans oli tiistaina hyökkäämisessä potkun verran vieraitaan väkevämpi. Kamppailu ei mitään pelillisiä hienouksia tarjonnut, mutta komeita yksilösuorituksia sitäkin enemmän.

Vieraiden Jonathan Iilahti piti Sportin mukana muutamalla upealla torjunnallaan etenkin toisessa erässä, Juvonen puolestaan pysäytti kotkapaidat aivan lopussa Pelicansin ollessa kahdenkin miehen alivoimalla. Kenttäpelaajista komean, tylyn suorituksen teki Severi Lahtinen.

− Siinä kaverin veskari antoi aika kivan. Ajattelin, että otetaan (kiekko). Siinä oli vielä Mäkki (Roope Mäkitalo), olisi voinut ehkä syöttää, mutta tehdään välillä itse, Iilahdelta pikkumustan Sport-maalin takaa ryöstänyt ja sen tyhjään rysään pyöräyttänyt hyökkääjä tuumi.

Peliitoissa tehoillut ketju Lahtinen - Mäkitalo - Valtteri Lipiäinen oli jopa Pelicansin parhaimmistoa, vaikka se Ainalin ensimmäisen maalin aikaa kentällä olikin. Kun kolmen pinnan päässä suorasta puolivälieräpaiksta olevilta lahtelaisilta ei muut pelaajat aivan terävimmillään olleet, nakutti toisilleen tuttu kolmikko voitolle alkutahdit antaneen maalin.

- Helppo pelata, kun on tutut kaverit. Siitä se kaikki lähtee, kun tietää, missä kaveri menee, Lahtinen sanoi.

Kolmikon arvo korostui. Pelicansin aggressiivinen ja vauhdikas hyökkääminen ei aivan ottanut toimiakseen Sportin hurjan tiiviin keskialueen trapin takia. Lahtinen ja ketjukaverit kuitenkin painoivat töitä tukka putkella.

− Kun oli, kuten sanoin, tutut kaverit, niin varmaan heidänkin jännitys helpotti, Mestiksen puolella pisteet 10+22 iskenyt taituri painotti lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo