Kiekkojumalat pyllistivät lappeenrantalaisille - Pelicans vei maali-iloittelun

Miska Siikonen oli kotijoukkueen paras pelaaja illan ottelussa.
Häntäpäähän valahtanut lappeenrantalaisryhmä saapui perjantai-iltana Pelicansin vieraaksi. Kotijoukkue Pelicans ja SaiPa lähtivätkin otteluun aivan erilaisista lähtökohdista, sillä lappeenrantalaiset löytyvät sarjataulukosta viimeistä edellisenä. Perjantai-illan ottelu oli alusta alkaen kotijoukkueen puhdasta hallintaa ja näytöstä. Se intoutui kotiyleisönsä edessä varsinaiseen maali-iloitteluun, kun joukkue voitti ottelun lopulta 7-2.

Illan pelillinen sankari oli Miska Siikonen, joka siirsi isännät johtoon ensimmäisessä erässä, kun oli pelattu vajaa seitsemäntoista minuuttia. Siikosen osuma syntyi, kun hän pääsi laukomaan sydämmensä kyllyydestä SaiPa-maalivahti Jussi Markkasen maalin edestä.

Joukkuekaveri Iikka Kangasniemi teki loistavan esityön, joten Siikosella oli varsin helppo tehtävä laittaa kiekkoa uuniin. Maali syntyi ylivoiman aikana. Ajassa 36.31 Siikonen iski illan toisen osumansa, ja kolmannessa erässä hän täydensi kypärätemppunsa, sillä hän taituroi lahtelaisten kuudennen maalin ylivoimalla.

Kotijoukkue jatkoi maali-iloitteluaan toisessa erässä, kun Pelicansin Mikko Kousa siirsi lahtelaiset kahden maalin karkumatkalle ensimmäisen viisiminuuttisen aikana. Kousa jäi lappeenrantalaismaalin takatolpalle varsin vapaaksi, joten hänellä oli helppo työ siirtää kotijoukkue 2-0-johtoon. Myös Kousan maali syntyi ylivoiman aikana.

Pelcansin kolmannesta maalista vastasi toisessa erässä Antti Tyrväinen joka iski ylivoimalla kiekon reppuun, kun toista erää oli jäljellä vajaa kymmenen minuuttia. Kahdessa ensimmäisessä maalissa lahtelaispeluri oli unohtunut lappeenrantalaismaalille yksinään pahoja tekemään, niin myös tässä. Tyrväinen pääsi aivan maalin edestää tuikkasemaan kiekon ohi SaiPa-maalivahti Markkasen.

Vajaa pari minuuttia myöhemmin vierasjoukkue SaiPa onnistui kaventamaan lukemiksi 1-3, kun Anssi Löfman siirsi kiekon ohi Pelicans-maalivahti Joona Voutilaisen. Minuutti myöhemmin edellisestä lappeenrantalaisten maalista, se onnistui jälleen maalinteossa. Tällä kertaa vierasjoukkueen maalista vastasi Kalle Maalahti

Kolmannen erän alussa lahtelaiskannattajat saivat viidennen kerran aihetta riemuun, kun Pelicans siirtyi 5-2-johtoon Aleksi Mustosen maalilla. Mustosen maali syntyi ylivoiman aikana. Kotijoukkueen Taavi Vartiainen kaunisteli vielä lukemat 7-2 alivoimalla noin 55. peliminuutin kohdalla. Kotijoukkue Pelicans otti näin ollen varsinaisen murskavoiton ja kolme sarjapistettä jäävät Lahteen.