KooKoo urotekoon käsittämättömässä vuoristoradassa - superyllättäjä vieraiden kapellimestarina

LIIGA / Raportti
Sami Tamminen iski liigauransa toisen ja kolmannen maalin Lahden karkeloissa.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Pelicansin ensimmäisen erän hurja hyökkäyspään paine ei KooKoota masentanut, sillä isännät kahden viimeisen kaksikymppisen aikana aseista riisunut vierasjoukkue painoi Lahden liigaillassa maukkaaseen 5-6-voittoon. Sarjakasi on vasta viides joukkue, joka on onnistunut lyömään lahtelaiset.

KooKoo kasvatti voiton myötä pisteputkensa jo viiden pelin mittaiseksi. Sen ase on viime aikoina ollut rautainen viimeistely, sillä nyt kahdessa edellisessä kamppailussa vastustajan reppu on helissyt 12 kertaa.

− Olisit ollut tiistaina Kouvolassa, niin ei tämä enää erikoinen ilta olisi. Tästä tulee meille tapa, me ollaa rätkytetty 12 maalia kahteen peliin. Leikki sikseen, oli erikoinen peli ja ilta, vieraiden päävalmentaja Tuomas Tuokkola virnisteli puhuttaessa "erikoisesta illasta".

KooKoon ilta oli vuoristoratamainen. Se oli pelillisesti vahvempi toisessa ja kolmannessa erässä, avauskaksikymppistä vei totuttuun tapaan aggressiivinen ja korkealta paineistanut Pelicans.

Vieraat onnistuivat siis riisumaan isännät aseista, eikä kotijoukkue illan vanhetessa yllättäen enää saanutkaan pitkiä paineita vastustajan puolustuspäätyyn.

− Osa työstä jäi koppiin, ehkä se hyvä tiistain peli antoi meille valheellisen kuvan - miten paljon joukkueelta vaaditaan töitä joka ilta, Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen manasi.

- Saatiin kolme hienoa yv-maalia, se antoi lisää valheellista kuvaa joukkueelle. Ei saatu koneita käyntiin. Kun työtä ei tee pohjalle, teräväksi on todella vaikea päästä.

Tuokkola puolestaan oli luonnollisesti iloinen nousujohteisesta illasta. Voiton pääarkkitehtina toimi kahdesti maalannut ja uransa toisen sekä kolmannen maalin nakannut Sami Tamminen.

Pelicansin tehokkaimmat olivat Jesse Saarinen ja Aleksi Rekonen (1+1) sekä debytantti ja Marko Jantusen poika Jonne Jantunen (0+2).

− Ensimmäisessä erässä hävittiin luistelulla Pelicansille, toiseen erään selkeästi parannettiin ja oltiin pelissä kiinni. Rytmitettiin syväkiekkojen kautta peliä, Tuokkola iloitsi.

− Saatiin palkintoa, alivoimapelaaminen oli huonoa. Silloin kun teet töitä ja toteutat peliä, niin silloin tulee myös onnistumisia.

Pelicansin ilta kääntyi lopulta pettymykseksi erinomaisen avauserän jälkeen. Vaikka ylivoima oli tuhoisan tehokasta (4/4), ei loukkaantumisista kärsineen joukkueen potku riittänyt lopulta pisteille.

Maalikarkeloissa ehkä kumpikin olisi ansainnut pisteet, mutta tällä kertaa KooKoon piirun verran parempi viimeistely vei pidemmän korren. Vierasjoukkueen pääkäskijä ei kuitenkaan täysin juhlinut riemusta, vaikka vastustajien reppu soikin tiuhaan.

− Tehdään puolustamisen ja alivoiman kanssa töitä, ettei päästettäisi noin paljon maaleja, Tuokkola päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo