Nousukuntoisen JYPin murskaava alku masensi Pelicansin

LIIGA / Raportti
JYPillä riitti aihetta tuulettamiseen myös perjantaina. (Arkistokuva)
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Liigassa nyt jo neljän ottelun voittoputkessa viilettävä JYP masensi Pelicansin Lahdessa vajaan 13 ensimmäisen minuutin aikana latomalla kolme häkkiä lahtelaisreppuun. Ansiokkaasti viimeiseen summerinsoittoon asti taistellut Pelicans taipui vieraiden käsittelyssä lopulta 0−4.

Pelicansin kolmen ottelun pisteputki tuli näiltä osin tiensä päähän perjantai-illan hankalan alun takia, sillä hurrikaanipaidat paketoivat vuoden 2016 viimeisen kamppailun käytännössä jo ensimmäisessä erässä.

Kahdessa pelissä peräti neljästi osunut slovakialainen vahvistus Michel Miklik maalasi nyt kaksi kertaa, Antti Suomela puolestaan iski ylivoimalla vieraat jo kolmen maalin karkumatkalle kauden 15:nnellä häkillään.

− Viime pelissä meillä oli umpisurkea lähtö. Juteltiin, käytiin läpi, että pitää olla valmiina kamppailuun ja pienempään kaukaloon. En tiedä, voiko paremmin olla valmiina, kun oli 2−0 meille parin minuutin jälkeen, Janne Tavi kertoi ottelun aikaisista ratkaisuhetkistä.

Vaikeasta avauserästä huolimatta Pelicans taisteli vähintäänkin ansiokkaasti loppuun saakka. Kotijoukkue sai luotua pitkiä kiekollisia paineita etenkin toisessa erässä. Kahdessa edellisessä kamppailussa ainoastaan kerran osunut lahtelaislauma ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan JYPin maalia vartioinutta Pekka Tuokkolaa, joka torjui kauden kolmannen nollapelinsä.

− Erinomainen viikko meiltä. Voittoja ei ole paljoa tullut, joten nyt kun tulee, kannattaa nauttia tunteesta ja ymmärtää, mitä ne vaativat, lauantaina veljensä häissä bestmanin roolissa toimiva Tuokkola huomautti.

Viimeisen naulan lahtelaisten arkkuun iski kolmannen periodin puolessa välissä rangaistuslaukauksesta Tavi, joka keräsi henkilökohtaisiksi pörssilukemikseen muhkeat 1+2 vanhassa kotihallissaan. Pisteet lähtivät Keski-Suomeen lopputuloksen ollessa siis 0−4.

Kaikkiaan voitto oli maalipaikoistaan tuhoisan tehokkaasti viimeistelleelle sarjakasille maukas. JYP on hinaamassa itseään kovasti kohti kuuden parhaan kastia, joka on enää pisteen päässä.

− Syksy on ollut vuoristorataa, toivottavasti tämän kauden osalta pohja olisi nähty. Pikkuhiljaa pikku asiat loksahtelevat kohdalleen ja alkavat mennä oikeaan suuntaan, luonnollisesti tyyytyväisen oloinen Tavi sanaili, ja viittasi alkavaan kevääseen:

− Pidetään näistä hommista kiinni. Nälän pitää olla edelleen kohdillaan, erittäin paljon tarvitaan pisteitä.

Liigassa kuudetta sijaa miehittävä Pelicans päätti vuoden olosuhteisiin nähden pirteään, mutta tehottomaan esitykseen. Pahasti siipirikkoinen joukkue ei lamaantunut missään vaiheessa, vaikka lukemat taululla olivat lohduttomat oikeastaan koko illan ajan.

− Pidettiin tätä tärkeänä pelinä. Menikö valmistautuminen yli, lapsellisia virheitä ja aivan hirveitä merkkivirheitä. Se oli sellaista miekkailua ja kamppailua, missä ei välillä ollut järjen häivääkään. Iso pettymys, Pelicansin pääkäskija Petri Matikainen manasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo