"Täällä lähes täpötäysi Tondiraba" - Pelicans ja HPK tekivät liigahistoriaa kosteissa tunnelmissa

LIIGA / Raportti
Tallinnassa väännettiin tosissaan.
Kuva © Liiga / Tomi Natri

Matkalla tankatut eväät ja Viron sallivampi alkoholipolitiikka lietsoivat suomalaiskatsojat karnevaalitunnelmaan Tondiraban jäähallissa Tallinnassa. Pelicansin ja HPK:n välinen liigahistorian ensimmäinen ulkomailla pelattu ottelu ei olisi kaukalossa nähdyn esityksenkään perusteella jäänyt valjuksi.

Nimensä historiankirjoihin merkkautti Pelicans-pakki Jordan Rowley avauserässä iskemällään maalilla. Toisen erän alussa Pelicans näytti jo menevän menojaan HPK:n jäähyillessä. Pelicansin upean ylivoimasommitelman jälkeen Ville Viitaluoma kavensi kauden ensimmäisellä HPK-paidassaan tekemällä maalilla.

Vauhdikas ja fyysinen ottelu oli täynnä lauantain paikallispelikiihkoa. 5800 katsojaa vetävä halli oli lähes täynnä, kun kamppailua seurasi 5 003 silmäparia. Katsomossa tunnelma olikin katossa, ja ainakin ottelun aikana myös ylilyönneiltä tiettävästi vältyttiin.

− Tämä oli ihan playoff-peliä alusta loppuun. Täynnä jännitystä ja draamaa. HPK oli hyvä, me olimme hyviä. Äärimmäisen kova peli, Pelicans-käskijä Petri Matikainen suitsutti ottelun jälkeen.

− Iso kaukalo ja paljon pitkiä kulmapelejä. Todella väsyttävää peliä ja molemmat puolustivat hiton hyvin, HPK-käskijä Antti Pennanen muistutti.

Kolmannessa erässä HPK otti kuskin paikan itselleen. Kerho kampesi rinnalle ja ohi, mutta loppua kohden piristynyt lahtelaisjoukko pakotti Pennasen turvautumaan aikalisään. Se ei kuitenkaan pelastanut HPK:ta vaan vääjäämätön tapahtui, kun Jesse Saarinen räjäytti tasoitusmaalillaan lahtelaisten dominoiman Tondiraban. 

− Olen äärimmäisen tyytyväinen, että tulimme vielä vaikka passivoiduimme kolmannen erän alkuun. Vielä tuli Pelicans-kone tasoihin! Ylivoimapelissä oli painetta, vaikka siellä oli meritoituneita jätkiä, Matikainen analysoi.

Tallinnassa tarjoiltiin koko kattaus, kun varsinaisen peliajan jälkeen pelattu jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua lukuisista huippupaikoista huolimatta.

Voittomaalikilpailussa ratkaisija oli lopulta ainoana onnistujana HPK:n Kristian Vesalainen

» Lähetä palautetta toimitukselle