Pelikonsoleista tuttu fantasiapeli HPK:n nimiin - Lukko suli viime hetkillä

Tasoitusmaali on syntynyt.
Älä koskaan luovuta. Kliseinen teesi, jonka jokainen Rauman Äijänsuolle saapunut silmäpari oppi ottelun aikana. Lukon pelaajien mailat alkoivat tutisemaan, ja HPK nousi mahdottomalta näyttäneestä tilanteesta tahdon ja hengen voimalla voittoon.

Ottelun olisi voinut kuvitella olevan ohi kolmannen erän puolivälin tienoilla. Raumalaiset johtivat selvin lukemin ja tunnelma oli korkealla Äijänsuon katsomossa.

Sitten tapahtui jotain sellaista, mitä harvoin pääsee todistamaan. HPK teki viimeisen seitsemän minuutin aikana neljä maalia, joista kolme ilman maalivahtia, ja vei pelin jatkoajalle.

Tätä ennen Lukko oli karannut kolmannen erän alussa jo 7−3-johtoon, ja peli oli isäntien hallussa. Moni katsoja oli jo tuudittautunut siihen ajatukseen, että Lukko palaa voittokantaan.

− Kova luonteenosoitus. Uskottiin loppuun asti ja olen tosi ylpeä, että tultiin noin kaukaa. En ole kyllä tällaisessa jääkiekko-ottelussa ennen ollut, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen ihmetteli ottelun jälkeen.

Samaa ei ollut kokenut myöskään Lukko-käskijä Kari Heikkilä.

− Täytyy sanoa, että epäuskoinen olo. Ei ole ennen omalla valmennusuralla ollut tällaista peliä.

Käänne tapahtui päälle seitsemän minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä, kun Joonas Lehtivuori runttasi Mathias Porselandin laukauksen paluukiekon sisään. HPK löi kaikki peliin samalla, kun Lukon pelaajilta epäonnistuivat yksinkertaiset perusasiatkin. Lukko käytännössä odotti vieraiden tulevan tasoihin.

HPK:lla oli paikkoja lyödä peli jo aiemmin pakettiin, mutta Lukko nousi tasoihin ja ohi. Toisessa erässä sinikeltaiset napauttivat kiekon maaliin peräti viidesti.

− Peli oli 3-1 meille, ja meillä oli sauma tehdä neljäs. Me oltiin kuskin pukilla ja se odotti vain sitä, että me teemme sen neljännen ja tapamme pelin, mutta ei onnistuttu, Pennanen harmitteli.

− Lukko sai toisen maalin ja heti perään 3−3-maalin. Lukko oli tosi hyvä ylivoimalla ja he saivat meidän alivoiman jumiin. Meiltä katosi ajatus siitä, että miten meidän kuuluu sitä pelata.

Erätauolle HPK kuitenkin selvisi. Siellä kylvettiin nousun ja voiton siemen.

− Tauolla pumpattiin vähän tunnetta ylös. Nyt pitää tapahtua, ammattiylpeys ja nämä kaikki klassiset, Pennanen sanoi.

Oli kumman joukkueen kannattaja tahansa, viimeistä sitaattia ei käy kiistäminen.

− Tällä kertaa meni vähän kuin elokuvissa.