Kärpille jo neljäs peräkkäinen tappio – Tappara nousi tappioasemasta voittoon

Mikko Mannerilla riittää pohdittavaa, millä tavalla Kärpät alkaa taas voittaa pelejä.
Kuva © Sirpa Pöyhönen
Oulussa pelattiin torstaina Liigaa vielä niukasti johtavan Oulun Kärppien ja sarjassa kolmantena olevan Tampereen Tapparan välillä. Kovan syyskauden pelannut Kärpät koki jo neljännen peräkkäisen tappion, kun Tappara haki pisteet Oulusta lukemin 3–2. Edellisen kerran Kärpät on hävinnyt neljä ottelua peräkkäin marraskuussa 2015.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti Kärppien painostuksella. Runkopuolustaja Mikko Niemelä nousi jo noin minuutin tienoilla Tapparan maalille, mutta kauden kolmas maali jäi syntymättä.

Vauhdikas peli aiheutti oululaisille ensimmäisen erän avauspuoliskolla jonkin verran pahoja kiekonmenetyksiä riskialtteilla alueilla, mutta Tappara ei onnistunut hyödyntämään kiekonriistojaan.

Sen sijaan Kärppien ykkösketju oli värkkäämässä komeaa avausmaalia, kun Charles Bertrand siirsi kiekon maalin kulmalta suoraan syötöstä maaliin. Maali oli tässä kohtaa Bertrandille jo kauden yhdeksästoista. Julius Junttilan syöttöpiste nosti hänen kauden pistemääränsä jo neljäänkymmeneen.

Ensimmäinen erä oli Kärppien selkeää hallintaa, mutta Tappara onnistui tasoittamaan, kun Kärppien maalivahti Veini Vehviläinen jätti etuyläkulman auki ja ja maalin kiertänyt Joona Luoto onnistui maalinteossa.

Vehviläisen synkkä joulunjälkeinen aika sai jatkoa

Toisessa erässä Tappara paransi peliään. Tapparaa auttoi sekin, että se pääsi ajassa 23.18 2−1-johtoon, kun kärppävahti Vehviläinen päästi helpon maalin. Ottelussa vain seitsemän kertaa torjunut Vehviläinen sai maalin jälkeen väistyä jo toisessa ottelussa peräjälkeen kesken ottelun. Edellisessä ottelussa torjuntaprosentiksi jäi 69,2. Loukkaantumisistaan toipuva Jussi Rynnäs luisteli tälläkin kertaa maalille.

Maalivahdinvaihdon jälkeen Kärpät alkoi jäähyillä. Se kostautuikin, kun Tappara pääsi kahden miehen ylivoimalle. Kolmanteen erään lähdettiin Tapparan kahden maalin johtoasemassa.

Tappara jäädytti pelin

Kolmannessa erässä kumpikaan joukkue ei paljoa maalipaikkoja luonut. Kärpät otti reilut kolme minuuttia ennen loppua jäähyn, joka jäädytti kirin kahdeksi minuutiksi.

Viimeisellä minuutilla Kärpät kuitenkin vielä kavensi 23 sekuntia ennen loppua pelin, kun Bertrandin kauden 20:s runkosarjamaali kavensi tilanteeksi 2−3. Lopussa ei enää maaleja nähty, joten Tappara sai Oulusta arvokkaan päänahan.